Close
Liber card - achitare în rate
Parteneri Promoţii Aplică acum
Deposits
Clasic Clasic+
Capital market services
Capital market services
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking eStatements
Transfer P2P Transfer T2C
 Eurovision Party la Chişinău 06.05.2015

Eurovision Party la Chişinău

În ajunul finalei Eurovisionului de la Viena, Ambasada Austriei a organizat “Eurovision Party” la Chişinău

În ajunul Eurovision Song Contest, care va avea loc pe 23 mai la Viena, ambasada Austriei în Republica Moldova şi Postul TV “Moldova 1” au organizat la Chişinău “Eurovision Party”, cu participarea reprezentantului Moldovei la ESC Eduard Romanyuta şi a partenerilor concursului naţional - Moldova Agroindbank şi Unite. De asemenea, au fost prezente vedete ale estradei naţionale care au reprezentat ţara noastră în ediţiile precedente ale concursului.

Seara a fost “inaugurată” cu piesa interpretului austriac Udo Juergens, cîştigătorul ESC în anul 1966. După aproape 50 de ani, iată că Austria revine “pe podiumul” celui mai renumit concurs muzical european, după ce în anul trecut acesta a fost cîştigat de Conchita Wurst.      

Excelenţa Sa, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Austriei în Republica Moldova Gerhard Reiweger, însoţit de Elisabeth Marinkovic de la Forumul Cultural Austriac, au salutat asistenţa şi i-au urat succes lui Eduard Romanyuta - interpret din Ucraina care a fost desemnat cîştigătorul concursului naţional “Eurovision” în Moldova din acest an. În alt context diplomaţii au remarcat că Austria depune toate eforturile pentru a organiza concursul la cel mai înalt nivel, astfel încît să depăşească aşteptările participanţilor şi spectatorilor.  

Reprezentanţii partenerilor concursului naţional de asemenea l-au îndemnat pe interpret să reprezinte cu demnitate ţara noastră la acest prestigios concurs european.

BC „Moldova Agroindbank” SA a transmis un mesaj de încurajare lui Eduard Romanyuta în speranţa că susţinerea morală şi materială de care se bucură concursul şi interpretul din partea MAIB va avea sorţi de izbîndă. Investiţiile făcute în realizarea celui mai important proiect cultural destinat tinerilor interpreţi se încadrează în strategia de responsabilitate socială pe care o promovează Moldova Agroindbank, deoarece acest concurs urmăreşte obiectivul dezvoltătii tinerilor talente, promovării culturii naţionale pe plan european şi internaţional.

De remarcat că în 2015, Eurovision Song Contest a împlinit vîrsta de 60 de ani. În această perioadă concursul şi participanţii săi au bătut recorduri şi au spart stereotipuri, dar mereu au cucerit inimile spectatorilor.  Concursul Eurovision anual înregistrează cele mai mari vizualizări ale telespectatorilor din toată Europa şi din afara continentului.