​„Să înveţi continuu, să fii carismatic, să crezi în echipă şi să o motivezi” - sfaturi de leadership date tinerilor de Serghei Cebotari, Preşedintele MAIB

Centrul pentru tineri „MAIB Studio Avanti” a dat aripi primei promoţii de absolvenţi ai „Academiei Bancare”, un proiect de educaţie financiară, la care au participat 12 tineri din instituţii liceale şi centre de excelenţă din mun. Chişinău.  

Pe parcursul unei luni, discipolii „Academiei Bancare” au fost instruiţi într-o manieră interactivă şi non-formală de către experţii Moldova Agroindbank despre sectorul bancar, caracteristicile serviciilor şi produselor bancare, despre leadership şi rolul jocului în echipă pentru o carieră de succes.

Deşi cursurile „Academiei Bancare” au fost valoroase prin prisma informaţiei învăţate de la profesionişti de top de la Moldova Agroindbank, dar şi datorită clarificării oferite de orientare profesională în carieră, totuşi, cea mai memorabilă parte a vizat întâlnirea absolvenţilor cu Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, prezent la ceremonia de înmânare a diplomelor de absolvire.

Tinerii au aflat din prima sursă detalii despre cum funcţionează o bancă, despre perspectivele unei ulterioare angajări la MAIB, au ţinut să afle viziunea Preşedintelui Serghei Cebotari privind exodul peste hotare, care a fost parcursul său profesional şi ce calităţi trebuie să aibă un lider, pentru a conduce cea mai mare bancă din Moldova.

„Un lider trebuie să cunoască afacerea în profunzime şi să fie un bun strateg”, le-a răspuns absolvenţilor Serghei Cebotari, subliniind: 
„Trebuie să înveţi continuu, să fii carismatic, să ai verticalitate, să crezi în echipă şi să o motivezi, să evaluezi permanent lucrurile şi să aplici factori de corecţie, acolo unde e cazul.  E important să ai o intuiţie bine dezvoltată şi să fii oriunde şi oricând un exemplu, pe care echipa să-l urmeze. Pentru a dezvolta aceste calităţi de lider, etapa esenţială este să înveţi permanent, să nu te plafonezi, să devii un specialist excelent. 

Vă doresc ca studiile la „Academia Bancară” şi în instituţiile pe care le urmaţi să vă dezvolte capacităţile de învăţare, să deveniţi profesioniştii şi liderii de care are nevoie economia Republicii Moldova!”, a declarat Preşedintele Serghei Cebotari.

Cursurile au culminat cu prezentarea de către echipe a unor proiecte de educaţie financiară pentru diferite categorii de vârstă, care urmează a fi implementate de fiecare absolvent al Academiei Bancare în instituţiile în care studiază.  

Dacă prima echipă intitulată „The power of the light” a insistat să comunice prin proiect despre diferenţa dintre creditarea la o instituţie bancară şi la o instituţie de microfinanţare, despre riscurile şi comisioanele enorme pe care le implică soluţiile oferite de companiile de microfinanţare, atunci echipa „The future’s hope” a pus accentul pe securitatea informaţiei şi pe faptul că banca nu cere date cu caracter personal prin telefon sau mesaje electronice. 

Crearea unui canal pe Youtube, pentru ca reprezentanţii băncii să facă vlogging, abordând informaţii despre sector şi produsele bancare, cursuri de educaţie financiară pe Youtube şi traininguri, deschiderea centrelor „MAIB Studio Avanti” în localităţi din republică – astfel îşi doreşte echipa „Brooklin” să fie promovată educaţia financiară spre un auditoriu mai mare.   

Următoarea ediţie a „Academiei Bancare” va fi lansată în luna noiembrie a.c., proiectul fiind parte a politicii de responsabilitate socială corporativă a  Moldova Agroindbank.   

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok