Multioptional

Multioptional

test
test
test

Despre depozit

test

Condiții

test

Rata

test

Required documents

test

Frequent questions

Depozitul Multiopțional se deschide la orice sucursală a băncii, iar Multiopțional Mobile e disponibil doar din aplicația mobilă MAIBank și are o dobândă mai mare. 
 

Da, începând cu 01.01.2021, banca percepe impozit pe venit pentru dobânzile calculate şi achitate persoanelor fizice rezidente în mărime de 3%, în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.

În acest caz, există câteva scenarii:

  • la retragerea anticipată a sumei depuse, în primele 30 de zile de la data deschiderii depozitului, dobânda nu se plătește;
  • la retragerea înainte de scadență a sumei depuse, însă după 30 de zile de la data deschiderii depozitului, dobânda se calculează şi se achită în cuantumul prevăzut de bancă pentru conturile curente cu dobândă ale persoanelor fizice. Dobânda, care a fost deja plătită de bancă, se va reţine din suma depozitului.
  • La retragerea înainte de scadență a sumei depuse pe depozitul Senior Clasic, însă după 365 de zile de la data deschiderii contului, dobânda se recalculează conform ratei dobânzii pentru depozitul „Clasic” pe termen de 365 zile şi se achită pentru termenul efectiv de păstrare a mijloacelor bănești în contul de depozit. Dobânda, care a fost deja plătită de bancă, se reține din suma depozitului. În caz de stabilire a gradului I de invaliditate al deponentului sau de deces al deponentului, la retragerea anticipată a depozitului dobânda se calculează şi se achită pentru termenul efectiv de păstrare a mijloacelor bănești în contul de depozit.
     

Dobânda este achitată lunar, în funcție de tipul depozitului:

  1. la data de 4 a lunii; 
  2. în dependență de data constituirii depozitului;
  3. se capitalizează.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok