Close
Investments
Capital market
Deposits
Clasic Clasic+
Capital market services
Capital market services
M@IB Online
InternetBanking MobileBanking eStatements
ElectronicApplications

Payment Operations

Plati in moneda nationala si in valuta straina 

BC Moldova-Agroindbank SA efectueaza transferuri de credit in moneda nationala cu utilizarea tuturor instrumentelor de plata prevazute de Sistemul Automatizat de Plati Interbancare (SAPI).

Platile urgente se vor executa de bancă în următoarele limite de timp:
  • a. întroducerea ordinului de plată, primit pe suport hârtie, în sistemul informaţional bancar (SIB)– pînă la 10 min,
    b. verificarea şi acceptarea ordinului de plată primit prin Internet-Banking – pînă la 5 min,
    c. verificarea şi autorizarea ordinului de plată în SIB– pînă la 10 min,
    d. transmiterea ordinului de plată către SAPI (în cazul transferurilor interbancare) – pînă la 20 min.”
In cazul in care compania are de efectuat plati periodice catre unul sau mai multi beneficiari, aceasta poate beneficia de produsul Plati programate.
In cazul incasarilor de la mai multi platitori, in scopul reducerii timpului si costurilor aferente monitorizarii acestora, banca propune clientilor sai produsul Debit Direct,prin care banca, in baze contractuale, preia functia de efectuare si monitorizare a platilor din conturile platitorilor – beneficiari de servicii.

Platile pot fi procesate in format electronic prin sistemul de deservire bancara la distanta Client-Banca sau Internet-Banking, reducand timpul executarii si costurile aferente.

Companiile cu multi salariati, in cadrul Proiectelor salariale, in scopul diminuarii cheltuielilor, pot delega bancii transferarea salariilor angajatilor in conturi bancare de depozit sau de card deschise pe numele acestora. In cadrul proiectelor salariale cardurile bancare sunt emise cu anumite facilitati cum ar fi comisioane reduse, facilitati de obtinere a creditelor, etc.

Avantaje pentru companie:
  • micsorarea riscului aferent lucrului cu numerarul;

  • reducerea sau excluderea casieriei;

  • reducerea cheltuielilor legate de plata salariilor in numerar;
Platile in valuta straina dispuse de clientii bancii sunt executate de banca in aceeasi zi in care sunt primite si acceptate, cu data valutei conform termenelor si conditiilor stabilite in acordurile incheiate cu bancile corespondente prin care sunt procesate platile respective. Platile se efectueaza in limita disponibilului din contul curent al platitorului indicat in ordinul de plata in valuta straina, cu respectarea prevederilor reglementarilor valutare ale statutului si ale actelor normative bancare.

De regula, platile in valuta straina sunt efectuate de banca la prezentarea de catre platitor a documentelor confirmative, prin care se justifica necesitatea efectuarii platii si contin date despre suma platii.

Platile pot fi efectuate in orice valuta straina cu care opereaza banca si transferate prin sistemul de plati internationale SWIFT, practic in orice tara din lume.

Platile primite in favoarea clientilor bancii sunt inregistrate in conturile acestora in ziua primirii fondurilor respective in conturile corespondente ale bancii, fara aplicarea carorva comisioane.

TARIFE


Stimate client,

În scopul excluderii eventualelor riscuri la efectuarea tranzacţiilor în valută străină, va atragem atenţia la necesitatea examinării detaliate a beneficiarilor contractelor Dumneavoastră pentru a evita plăţile în adresa partenerilor de afaceri asupra cărora au fost aplicate sancţiuni, restricţii sau interdicţii de către organele abilitate ale Uniunii Europene sau Statelor Unite ale Americii.

Plăţile în adresa acestor parteneri pot fi blocate de băncile corespondente şi îndreptate către OFAC (The Office of Foreign Assets Control). Posibiliatatea deblocării sumelor va fi examinată numai după ridicarea sancţiunilor.

Listele cu denumirea entităţilor sau numele persoanelor pot fi accesate pe adresele: 

http://ec.europa.eu/external_relations/cfsp/sanctions/list/version4/global/e_ctlview.html Lista OFAC in .pdf: http://www.treasury.gov/ofac/downloads/t11sdn.pdf

Lista OFAC in .txt:http://www.treasury.gov/ofac/downloads/sdnlist.txt

Listele OFAC :http://www.treasury.gov/resource-center/sanctions/SDN-List/Pages/default.aspx