Externalizarea serviciilor de resurse umane: Ce beneficii poate aduce companiei

Domeniul resurselor umane este unul destul de complex, iar la o anumită etapă a dezvoltării companiei poate apărea dilema: să direcționați investițiile în business sau să creați Departamentul Resurse Umane?

În acest articol vă prezentăm argumentele principale pentru delegarea atribuțiilor departamentului resurse umane către o companie de specialiști.

 1. Acces la specialiști
  O companie în dezvoltare are nevoie de angajat specializat în recrutare, angajat specializat în livrarea trainingurilor în siguranța muncii și angajat specializat în payroll. În cazul în care compania încearcă să acopere aceste 3 roluri cu o singură persoană, poate fi afectată productivitatea uneia dintre cele trei funcții. Solicitând ajutorul unei firme de HR, veți beneficia de suportul unei echipe complete de specialiști.
 2. Eficientizarea costurilor
  Costul unui angajat prevede nu doar salariul, dar și toate cheltuielile de recrutare, inițiere în resurse umane, birou, calculator, impozite și taxe. În plus, nimeni nu garantează că angajatul nu va primi o ofertă mai bună și se va concedia. E mai simplu și eficient să achitați o singură dată companiei de HR și să beneficiați de servicii de administrare a personalului, fără riscul de a rămâne în pierdere.
 3. Acces non-stop la specialiștii HR necesari
  Nu întotdeauna este rentabil să angajați mai multe persoane pentru aceeași funcție pe motiv că cineva poate să fie în concediu medical, concediu anual, va demisiona etc. Astfel de decizii provoacă cheltuieli suplimentare fixe. Externalizarea serviciilor de HR vă scutesc de astfel de probleme și costuri. Întotdeauna aveți acces la specialiștii HR calificați, care o să vă ofere suportul necesar.
 4. Concurența lucrează în favoarea companiei dumneavoastră
  Este mai ușor de a impune exigență și obligații unei firme de resurse umane sau unei firme de recrutare personal decât unui angajat. Iar când nu obțineți rezultatele planificate este mai ușor de reziliat contractul cu o firmă de HR și de încheiat cu o altă companie, decât de concediat un angajat.

Maib recomandă” este un program demarat în luna mai 2022 și are drept scop prestarea serviciilor non-financiare clienților maib. În prezent, au fost lansate următoarele tipuri de servicii: 

Unim eforturi, dezvoltăm afaceri. 

Maib – simplu și ușor!

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok