Close
Noutăţi
Noutăţi
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Tarife şi condiţii generale
Tarife şi condiţii generale
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Extrase Electronice Transfer P2P Transfer T2C

Ghidul autentificării prin 3D Secure

Ce reprezinta serviciul 3D Secure?
 
3D Secure este un serviciu ataşat cardului tău, care iţi asigură cumpărături online fără griji, dar şi o soluţie antifraudă avansată. Tehnologia 3D Secure a apărut ca răspuns la necesitatea dezvoltării unor mijloace prin care să se verifice dacă persoana care face o plată pe Internet este chiar deţinatorul real al cardului. Astfel,  în momentul efectuării unei tranzacţii în mediul online, pe lângă datele standarde necesare (numărul cardului, data valabilităţii şi codul CVV2/CVC2) se utilizează şi o parolă unică expediată deţinătorului de card prin SMS. Tehnologia 3D Secure se aplică doar la comercianţii, care au afişat pe site-ul lor unul din logo-urile (Visa Secure sau Mastercard ID Check) - ceea ce confirmă faptul că acesti comercianţi sunt certificaţi la aplicarea tehnologiei de către Sistemele Internaţionale de Plăţi cu carduri:

Toate cardurile emise de MAIB sunt automat înrolate şi activate în cadrul serviciului, iar autorizarea tranzacţiilor online 3D Secure v. 2.2 se efectuează utilizând o parolă unică generată de bancă şi expediată prin SMS deţinătorului de card.
 
  3D Secure v. 2.2 aduce numeroase avantaje:
 
1. Este garantată siguranţa maximă, deoarece autentificarea se efectuează după analizarea datelor despre deţinătorul de card şi comerciant, dispozitivul utilizat de deţinătorul de card, IP-ul comerciantului şi deţinătorului;
2. Este analizat istoricul tranzacţiilor deţinătorului de card;
3. Autentificarea are lor rapid, fără ca deţinătorul să sesizeze întreg procesul.