Close
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Extrase Electronice Transfer P2P Transfer T2C
Moldova Agroindbank, mai aproape de clienţii săi 10.02.2020

Moldova Agroindbank, mai aproape de clienţii săi

În perioada 20 – 31 ianuarie, echipa MAIB a susţinut sesiuni de informare în 34 de raioane ale ţării în cadrul Caravanei de informare 2020 organizată de Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură. 

Peste 2.000 de producători agricoli au aflat despre cele mai bune oportunităţi de finanţare, noile campanii şi oferte pregătite de MAIB pentru a răspunde cerinţelor sezoniere ale acestora.

Pe lângă creditele şi serviciile tradiţionale MAIB a relansat Campania promoţională pentru agricultori - Primăvara 2020. Astfel, deja al IV-lea an producătorii agricoli pot să-şi realizeze planurile şi să-şi dezvolte afacerea, beneficiind de un credit până la 1 milion de lei, doar cu gajul roadei viitoare, pe un termen de până la 15 luni.

Pentru micii fermieri a fost lansat creditul AgroCredo, care poate fi obţinut simplu şi rapid, fără gaj şi fără documente confirmative de utilizare a creditului. În sumă de până la 100.000 de lei, pe un termen de până la 60 luni, noul produs este perfect pentru finanţarea cheltuielilor legate de desfăşurarea activităţii în agricultură. 
 
Cu mai multe beneficii pentru horticultori şi cei din industriile conexe vine Programul Livada Moldovei, susţinut de Banca Europeana de Investiţii. Programul oferă până la 5 milioane de euro pe un termen de creditare de până la 10 ani şi perioadă de graţie de până la 4 ani. De asemenea, proiectul oferă şi anumite facilităţi fiscale şi vamale: „zero” TVA la import şi livrări locale, scutirea de plată ale accizelor, taxelor şi procedurilor vamale. 
 
 „În fiecare an, aducem noi inovaţii şi implementăm produse menite să se alinieze la aşteptările clienţilor noştri. Noile produse creditare ale Moldova Agroindbank vin să-i susţină pe agricultori de la mic la mare şi să asigure o dezvoltare durabilă a afacerii lor. Prin participarea la asemenea evenimente suntem mai aproape de producătorii agricoli, atât cu o consultaţie profesionistă, cât şi cu o finanţare potrivită necesităţilor şi activităţilor fiecăruia”, susţine vicepreşedintele MAIB, Oleg Paingu.

Campania „Caravana de informare 2020” desfăşurată de AIPA a avut ca obiectiv informarea tuturor fermierilor din Republica Moldova, cu privire la accesarea suportului financiar acordat din partea statului în vederea dezvoltării sectorului agricol, privind accesarea subvenţiilor post-investiţionale în avans, pentru proiecte start-up, precum şi subvenţii în avans pentru îmbunătăţirea nivelului de trai în mediul rural. 
Totodată, s-a pus accentul pe informarea potenţialilor beneficiari de subvenţii, cu privire la respectarea criteriilor de eligibilitate, îndeplinirea tuturor obligaţiilor ce rezultă din prevederile declaraţiei pe propria răspundere, vizând veridicitatea datelor ce sunt incluse la dosar, etc.