Close
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
M@IB Online
InternetBanking MobileBanking ExtraseElectronice CereriElectronice TransferP2P TransferT2C
Schimbările în acţionariatul Moldova Agroindbank aduc oportunităţi noi pentru clienţii şi partenerii băncii 09.10.2018

Schimbările în acţionariatul Moldova Agroindbank aduc oportunităţi noi pentru clienţii şi partenerii băncii

Noul acţionar al Moldova Agroindbank – compania HEIM Partners Limited - a intrat în posesia pachetului de 41,09% de acţiuni, asta însemnând o nouă etapă de dezvoltare pentru bancă şi deschiderea mai multor oportunităţi valoroase pentru clienţii MAIB.
 
HEIM Partners Limited este un consorţiu internaţional de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Horizon Capital şi AB Invalda INVL.   
 
În context, Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, a declarat: ”Semnarea contractului de achiziţie este unul din cele mai importante evenimente din istoria Moldova Agroindbank. Odată cu venirea noilor acţionari de o reputaţie ireproşabilă, banca intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Achiziţia acţiunilor de către instituţii financiare internaţionale cu o reputaţie ireproşabilă va aduce beneficii tuturor clienţilor şi partenerilor băncii şi va avea un impact favorabil asupra imaginii băncii atât pe plan local, cât şi internaţional.”  
 
Francis Malige, director executiv al Departamentului Instituţii Financiare BERD, a menţionat recent într-un interviu: ”Moldova Agroindbank poate privi cu îndrăzneală spre viitor, fără să-şi facă griji cine sunt proprietarii ei. Pentru management, aceasta este o oportunitate ca, într-o atmosferă transparentă, să fii încrezut în gestionarea corectă a băncii. Transparenţa acţionarilor asigură calmul şi încrederea necesare pentru a continua funcţionarea normală a băncii.  Ca acţionari, vom încerca să facem ce este mai bine, ca să ajutăm banca să creeze o valoare suplimentară”. 
 
La o întrevedere desfăşurată la Moldova Agroindbank, şeful Biroului BERD în Republica Moldova, Angela Sax, a subliniat că Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este mândră să fie parte a celei mai mari bănci din Moldova. ”În continuare, vom lucra împreună cu MAIB şi partenerii noştri pentru ca banca să devină şi mai bună, să aibă şi mai mult succes”, a menţionat Angela Sax. 
 
Transparenţa acţionariatului şi principiile înalte de guvernanţă corporativă implementate vor fi valorificate în perioada imediat următoare pentru clienţii băncii, atât persoane fizice, cât şi juridice, prin:
 
- lansarea noilor linii de creditare, inclusiv în cadrul parteneriatelor cu băncile internaţionale;
- diversificarea produselor şi serviciilor bancare, inclusiv creşterea competitivităţii portofoliului actual;
- proiecte noi de susţinere a afacerilor clienţilor, dar şi de dezvoltare a proiectelor personale;
- un nivel înalt de stabilitate şi siguranţă.
 
Amintim că la 2 octombrie a.c., în cadrul licitaţiei ”cu strigare”, Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Agenţiei Proprietăţii Publice a vândut 426 365 acţiuni emise de BC ”Moldova Agroindbank” SA, ceea ce constituie 41,09% din capitalul social al băncii.