Close
Noutăţi
Noutăţi
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Tarife şi condiţii generale
Tarife şi condiţii generale
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Extrase Electronice Transfer P2P Transfer T2C

Trade Facilitation Program - BERD

Trade Facilitation Program (TFP) este un Program al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), lansat în 1999, care are scopul de a stimula şi facilita comerţul internaţional prin finanţarea tuturor etapelor tranzacţiilor de import/export.
 
TFP poate fi utilizat pentru a garanta orice tranzacţie comercială de import/export reală către, dinspre şi în interiorul ţărilor de operare BERD. 
 
Moldova Agroindbank este parte a Programului din anul lansării acestuia, iar la 4 iulie 2019 au fost semnate contractele de reactivare a liniei TFP pentru MAIB, care cuprind două direcţii de finanţare:
  • TFP Guarantee Facility (Facilităţi de garantare) - reprezintă garanţia BERD emisă în favoarea băncii confirmatoare, în cadrul tranzacţiilor documentare, la solicitarea MAIB (în calitate de bancă emitentă), pentru confirmarea acestor tranzacţii. Prin garanţia emisă, BERD îşi asumă riscul de neplată şi riscul de ţară asociat cu banca emitentă.
  • TFP Cash Advances (Facilitate de credit) - reprezintă credite acordate pe termen de până la 2 ani pentru finanţarea tranzacţiilor de import/export, precum şi a tranzacţiilor de pre-export/ post import (distribuţie locală a bunurilor importate care sunt legate de importurile/exporturile clienţilor).
 
Scopul Programului: finanţarea cheltuielilor aferente tranzacţiilor de import/export, tranzacţiilor de pre-export/ post import (distribuţie locală a bunurilor importate care sunt legate de importurile/exporturile clienţilor).
 
Beneficiari: întreprinderi care sunt implicate în tranzacţii de import/export.
 
Termenul finanţării: până la 2 ani.
 
Avantaje: export şi import mult mai competitiv, minimizarea riscului de ţară şi a riscului de credit asociat partenerilor de afaceri, diversificarea oportunităţilor de  export/import în diferite ţări ale lumii, băncile confirmatoare implicate în Program fiind din peste 80 de ţări.
 


Completează cererea pentru a primi oferta


Sunt de acord cu utilizarea datelor personale pentru examinarea cererii de credit
Vom reveni cu un apel telefonic pentru a discuta oportunităţile de finanţare