Close
Депозиты
Clasic Clasic+
Услуги на рынке Ценных Бумаг
Рынок ценных бумаг
Электронные услуги
Internet-Banking СМС-Уведомления
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Электронные выписки Перевод P2P Перевод T2C
Simpozion internaţional susţinut de MAIB 06.10.2014

Simpozion internaţional susţinut de MAIB


Un important simpozion internaţional s-a desfăşurat la Chişinău cu sprijinul MAIB


 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova (UASM) a găzduit zile trecute un important eveniment ştiinţific - Conferinţa Internaţională „Dezvoltarea Rurală în Europa de Est şi Ţările din Vecinătate - prezent şi viitor”. Simpozionul este susţinut de către partenerul fidel al UASM - BC „Moldova Agroindbank” SA.

Evenimentul a întrunit savanţi din Polonia, Cehia, Austria, Serbia, Slovacia, România, Ucraina, care au pus în dezbateri efectele Parteneriatului Estic; integrarea agriculturii şi mediului rural din ţările de vecinătate cu cele din statele UE; identificarea riscurilor şi oportunităţilor pentru creşterea rurală durabilă din statele Parteneriatului Estic, alte chestiuni de importanţă strategică.

În condiţiile în care Moldova beneficiază de un suport consistent în aplicarea tehnolgiilor noi, armonizarea legislaţiei, creşterea oportunităţilor de export, economia ţării noastre, inclusiv sectorul agro-industrial, devine mai atractivă pentru investiţiile străine. Mediului bancar îi revine un rol foarte important în acest proces. Cooperarea cu diverse organizaţii financiare internationale contribuie la valorificarea posibilităţilor noi oferite de comunitatea europeană, la educarea populaţiei în spiritul economiei de piaţă, la creşterea durabilă în mediul rural. Iar Moldova Agroindbank este cel mai activ jucător bancar pe acest segment - aroape un sfert din tot portofoliul de credite al MAIB revine anume sectorului agro-industrial.

Conferinţa Internaţională „Rural Development in the Eastern EU and Neighbourhood Countries - present and future” a fost organizată de UASM în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetări Economice al AŞM, Institutul de Economie Agrară al Academiei Române, Institutul de Cercetări Economie şi Sociale „Gheorghe Zane” şi Fundaţia Terra Nostra din Iaşi (România). Evenimentul a fost susţinut financiar de BC „Moldova Agroindbank” SA.