Close
Депозиты
Clasic Clasic+
Услуги на рынке Ценных Бумаг
Рынок ценных бумаг
Электронные услуги
Internet-Banking СМС-Уведомления
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Электронные выписки Перевод P2P Перевод T2C
MAIB încurajează femeile în afaceri 12.05.2015

MAIB încurajează femeile în afaceri


Moldova Agroindbank încurajează femeile în afaceri

 

Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM) și Comunitatea Femeilor Ucrainene din Moldova (CFUM) invită reprezentanţii mass-media la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Mamei. Scopul evenimentului este promovarea statutului mamelor active (antreprenoare sau angajate în diverse activități), a reprezentantelor diferitor etnii, care contribuie la păstrarea valorilor culturale și dezvoltarea armonioasă a societății. Evenimentul se desfăşoară su susţinerea şi cu participarea Partenerului Oficial - BC „Moldova Agroindbank” SA.

Ziua Internațională a Mamei, apărută inițial în Statele Unite, se sărbătorește oficial, în a doua duminică a lunii mai, în mai multe țări, inclusiv în Ucraina, România, Țările Baltice și alte state ale Uniunii Europene. In Moldova, aceasta zi este marcată de către CFUM din 2007, cu o amploare crescândă. Inițial, evenimentul era sărbătorit prin mici serate pentru 40 de oameni în incinta bibliotecii Lesea Ucrainca din Chișinău, iar în 2014 inițiativa a adunat circa 150 de participanți. Anul acesta evenimentul este organizat de către CFUM și AFAM, cu implicarea activă a membrelor acestor organizații și, în mod special a femeilor-membre AFAM, care administrează cu succes afaceri proprii.

Valentina Moraru, Președinta CFUM, a menționat: ”În Ucraina, despre mama se spune ca ea este ocrotitoarea neamului (Мама – берегиня роду, ucr). De aceea ne propunem s-o omagiem, să convingem publicul larg că o mamă fericită, împlinită și dezvoltată multilateral stă la baza tuturor lucrurilor frumoase și a unui viitor prosper. Prin acest eveniment, vrem să recunoaștem și să facem publică contribuția mamelor – a reprezentantelor diferitor etnii - la dezvoltarea patrimoniului și potențialului Republicii Moldova”.

Ziua Mamei ediția 2015 va pune în valoare mama activă, femeia cu o carieră frumoasă, care reușește, totodată, să fie o mamă iubitoare, grijulie, care stă la baza succeselor copiilor prin exemplul propriu.

Mamele de azi combină cu succes mai multe roluri sociale. Majoritatea femeilor-membre ale AFAM, pe lângă sarcinile lor profesionale zilnice, cresc și educă copii, se implică în acțiuni sociale, de caritate, de mobilizare comunitară, voluntariat – ele reușesc să le combine toate aceste activități cu succes. Noi dorim sa scoatem la lumină aceste istorii frumoase și să demonstrăm că nu este neapărat să alegem între carieră și familie. Nu trebuie să ne sacrificăm visele, dorințele, pentru că a fi și mamă, și profesionistă e posibil”, a menționat organizatoarea evenimentului, fondatoarea AFAM și membra CFUM, Veronica Arpintin.

La eveniment vor participa circa 200 de personae, printre ei înalți oficiali de stat, reprezentanți ai corpului diplomatic, femei de afaceri, lideri ai organizațiilor etno-culturale și reprezentanți ai societății civile.


Program:

19.00 Prezentare de modă ”Mama și copii le reușesc pe toate”, cu participarea membrilor CFUM și AFAM, și copiilor lor

19.15 Cuvânt de salut
  • Adrian Candu, președintele parlamentului RM,
  • E.S..Ingrid Tersman, ambasadoarea Suediei în RM,
  • E.S. Ghennadii Altuhov, Imputernicit în afacerile Ucrainei in RM
  • Veronica Arpintin, organizator
19.30 Lansare spot video ”Dedicație mamei mele” cu participarea copiiilor membrilor AFAM și CFUM

19.35 Istoriile de succes ale mamelor care au făcut cariera frumoasă:
  • Natalia Vrabie, ex-președinta MoldovaAgroindbank, membra Consiliului Moldova Agroindbank, fondatoarea AFAM;
  • Valentina Moraru, Președinta CFUM, Șefa secției la S.A. Mezon;
  • Tatiana Gavrilița, Solista, Teatrul Național de Opera si Balet M. Bieșu;
  • Angelica Manea, Fondatoarea companiei Dal Consulting (Romania).

Precum și programul artistic cu participarea solistei de operă Lilia Șolomei, a corului ucrainean „Rodîna”, ansamblul „Lollypops”, ansamblul de dans „Alternativa”, Victoria Nikitcenko, Nona Marian, Angela Muntean, formația ”Akord”.