Close
Депозиты
Clasic Clasic+
Услуги на рынке Ценных Бумаг
Рынок ценных бумаг
Электронные услуги
Internet-Banking СМС-Уведомления
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Электронные выписки Перевод P2P Перевод T2C
Peste 100 de tineri au participat la conferinţa naţională dedicată tinerilor antreprenori 18.12.2017

Peste 100 de tineri au participat la conferinţa naţională dedicată tinerilor antreprenori

Universitatea Agrară de Stat din Moldova în parteneriat cu BC „Moldova Agroindbank” SA a organiat vineri, 15 decembrie 2017, conferinţa naţională cu genericul „Mecanismele de susţinere şi promovare a dezvoltării afacerilor tinerilor antreprenori”. La eveniment au participat peste 100 de tineri.
În cadrul conferinţei au fost prezentate informaţii şi analize economice şi practice, care sunt utile tinerilor antreprenori pentru administrarea mai eficientă şi durabilă a propriilor afaceri, precum şi ofertele de creditare din partea instituţiilor şi organizaţiilor financiare.

Vicepreşedintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank, Oleg Paingu, a declarat că sectorul agro-alimentar este unul dintre cele mai reprezentative pentru economia ţării, iar pe parcursul celor 26 de ani de activitate, Moldova Agroindbank a finanţat zeci de mii de proiecte în mediul rural, inclusiv agricole. Graţie acestui fapt antreprenorii au avut posibilitatea de a-şi lansa şi dezvolta propriile afaceri, implementa tehnologii moderne, devenind productivi şi orientându-se către noi pieţe de desfacere.

“Pentru a pune la dispoziţia antreprenorilor mijloace financiare avantajoase, Moldova Agroindbank valorifică resursele fondurilor internaţionale, precum RISP, KFW, PNAET etc. În cadrul programului PNAET, banca are o pondere de peste 52%. De asemenea, MAIB acordă o atenţie sporită tinerilor antreprenori, susţinând diverse proiecte sociale pentru încurajarea participării acestora în proiecte de business. Recent, în dezvoltarea acestei idei, Banca a inaugurat Centrul “MAIB Studio Avanti” destinat tinerilor. În continuare, pentru dezvoltarea potenţialului dumneavoastră de afacere puteţi miza cu încredere pe Moldova Agroindbank, cu atât mai mult că banca noastră este un partener de nădejde şi un susţinător stabil în dezvoltarea sectorului agricol”, a menţionat Oleg Paingu.
Totodată, şeful Direcţiei Vânzări Credite ÎMM, Ghenadie Beldiga, a făcut o prezentare a produselor şi serviciilor bancare, care pot fi oferite tinerilor antreprenori, în special credite cu componentă de grant.

Organizatorii planifică să desfăşoare anual astfel de conferinţe naţionale, creând o platformă de comunicare pentru tinerii antreprenori, orientată spre facilitarea accesului la informaţii privind oportunităţile de dezvoltare a afacerilor în spaţiul rural, prezentarea istoriilor de succes ale întreprinderilor administrate de tineri din diferite sectoare ale economiei şi posibilităţile de finanţare.