Educația financiară poate fi distractivă! Cinci jocuri de educație financiară pe care le poți practica în familie

Abilitatea de a gestiona eficient și sustenabil banii este aplicată și dezvoltată mai ușor pe parcursul vieții atunci când este o deprindere formată încă din copilărie, prin metode interactive și interesante. În cele ce urmează, îți prezentăm cinci jocuri de educație financiară pe care le poți practica în familie atât în scop educativ, cât și distractiv. De altfel, aceste jocuri sunt intens utilizate și în familia Nataliei Nașco Filimon, șefa Departamentului (Orchestrei) Carduri în cadrul maib, motiv pentru care le recomandă cu încredere.

Prin intermediul jocului interactiv Diagrama Venn se pot compara, de exemplu, două modalități de plată: cu bani cash și cu card de plată.

În cele două cercuri ale diagramei se notează deosebirile dintre modalitățile de plată, iar la intersecția cercurilor sunt specificate asemănările dintre acestea. Astfel, se evaluează informațiile percepute de copil și aspectele la care trebuie să se mai ofere explicații, într-o manieră interactivă, veselă și pe care copilul o percepe distractivă.

Un alt joc captivant, care poate fi utilizat drept instrument educativ este celebrul Monopoly. Prin intermediul acestuia, copilul va învăța să gândească strategic și va însuși concepte și noțiuni precum: ipotecă, faliment, impozit, rolul băncii și altele.

Jocul banilor este o activitate creativă, care îi va explica, prin exemplu, copilului de unde „vin banii” și încotro se „duc banii”. Totodată, jocul îl va învăța cum să stabilească și să îndeplinească obiective, cum să-și repartizeze bugetul și să observe circuitul banilor.

Dacă preferi opțiuni digitale, un joc la fel de distractiv și util este Money Wise Game. Scopul jocului este de a învăța copiii să gestioneze un buget, să ia decizii și să-și antreneze vigilența. Money Wise Game este organizat sub formă de povești interactive, ceea ce va trezi și mai mult interesul copilului.

Un alt joc din lumea digitală, apreciat la capitolul educației financiare, este Timeflow – Time is Money. Acesta s-a remarcat îndeosebi datorită instrumentelor sale de educație a managementului timpului, a investițiilor și a stabilirii priorităților financiare.

Mai multe sfaturi pentru educația financiară a copiilor și tinerilor poți afla în acest articol Economisim, de la mic la mare. Sfaturi eficiente pentru copii și tineri de a economisi | maib.

Tu ce jocuri de educație financiară practici în familie și ai recomanda?

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok