monede jubiliare

Despre personalități, evenimente importante, comori ale naturii, științelor și artei, monedele comemorative emise de Banca Națională a Moldovei sunt un tezaur important pentru țara noastră și la mare căutare de către colecționari sau amatori. Numărul acestora este, de obicei, destul de restrâns, având design, execuție și semnificație specială. Acestea sunt prezentate în capsule şi cutii speciale, fiind însoţite de certificate de autenticitate ce conţin caracteristicile monedei şi semnătura guvernatorului Băncii Naţionale.

Prima monedă comemorativă a fost emisă de Banca Naţională a Moldovei în 1996, la 5 ani de la Proclamarea Independentei Republicii Moldova. Prima serie de monede a fost dedicată mănăstirilor Moldovei. Lansată în anul 2000, seria este compusă din 20 de monede de argint care ilustrează locaşurile sfinte din Moldova.

Prețul monedelor diferă în funcție de serie, metal prețios din care sunt confecționate (aur sau argint), tiraj, ambalaj, au valoare numismatică şi pot fi folosite ca mijloc de plată.

Monedele comemorative pot fi achiziționate în limita stocului disponibil, la băncile comerciale licențiate, inclusiv sucursalele maib.

Procurarea se efectuează prin depunerea cererii de procurare (formă liberă) la specialiștii din cadrul sucursalelor băncii.

Prețul de comercializare include comisionul de 3% al băncii și este valabil până în ultima zi lucrătoare a fiecărei luni.

Prețul monedelor este stabilit și recalculat de BNM în ultima zi lucrătoare a fiecărei luni, conform costurilor metalelor respective cotate la Bursa de metale din Londra.         

nr. d/o Denumirea monedelor Metalul  Nominal lei
(1 buc.)
Anul emisiei Preţ stabilit de BNM      (1 buc.)    MDL  Preţ de comercializare  (1 buc.)      MDL  Soldul disponibil pentru comercializare la data 22.12.2023
  Seria: "Evenimente istorice"
1 20 de ani de la introducerea MN in RM Bancnota 200 2013 222.00 228.66 1

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok