RSC

 

Suntem mai buni nu doar în banking, ci și în proiecte pentru societate: ne implicăm în viața comunității, sprijinind educația, arta, cultura, sportul, sănătatea, tradițiile țării, modul activ și sănătos de viață, voluntariatul și spiritul civic.

Investim în OAMENI și pentru oameni. În tot ceea ce facem, tindem mereu să excelăm, să fim cei mai buni ÎMPREUNĂ și să-ți fim alături, orice ai face și oriunde te-ai afla!
 

Maib încurajează an de an succesele studenților din Republica Moldova. Performanțele și meritocrația sunt înalt apreciate în cadrul proiectului „Burse pentru Viitorul Tău”, implementat în parteneriat cu Centrul de Informaţii Universitare, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. În ultimii 7 ani, maib a premiat peste 270 de tineri studioși. În linie cu politica maib de responsabilitate socială corporativă, asigurarea unui acces echitabil la studii universitare este susținută și în cadrul proiectului „Burse de Merit”, desfășurat timp de 24 de ani consecutiv. 

Maib contribuie la cultivarea valorilor financiare sănătoase în societate, pornind de la cele mai tinere generații. Maib susține Junior Achievement Moldova încă de la fondare, contribuind la motivarea și pregătirea tinerei generații pentru a se afirma cu succes în economia de piață.

Maib susține dezvoltarea sistemului de sănătate din Republica Moldova și progresul în domeniul medicinei. Sprijinul maib acestui sector a devenit exponențial vizibil în timpul pandemiei COVID-19 din anii 2020-2021, atunci când banca a făcut mai multe donații pentru a susține personalul medical și a dota instituțiile medico-sanitare cu echipament și consumabile necesare în lupta cu virusul SARS-Cov-2. În martie 2020, maib a donat 500 000 de lei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”. În aprilie 2021, maib a făcut o altă donație în valoare de 50 000 de lei Fundației Medicale „Valeriu Ghereg”, fiind procurate două dispozitive pentru ventilație non-invazivă de tip BiPAP. 

În luna mai 2021 maib a ales să marcheze 30 de ani de la fondare oferind un cadou societăţii – echipamente şi dispozitive medicale de terapie intensivă în valoare de 1 000 000 de lei, donați Institutului de Medicină Urgentă şi răsplătind, astfel, comunitatea pentru alegere, încredere şi dezvoltare. Dispozitivele au fost achiziţionate ca urmare a consultărilor cu practicieni din domeniul terapiei intensive, utile şi extrem de necesare atât în perioada determinată de COVID-19, cât şi post-pandemie:

  • 5 dispozitive de pneumo compresie intermitentă pentru profilaxia trombozelor venoase - în premieră achiziţionate în ţara noastră; 
  • 5 tunuri de aer cald pentru încălzirea pacientului (unice la IMU, în ţară existând doar cinci la momentul donaţiei);
  • 10 dispozitive High Flow Oxygen Therapy. 

De 30 de ani maib acționează cu responsabilitate pentru dezvoltarea durabilă a comunității, susținând în timp cele mai importante proiecte culturale din țară, inclusiv Festivalul „Maria Bieşu”, evenimentele „O seară în parc” și „Cucuteni International Art Camp”. Maib investește în artă și sprijină tinerele talente, promovând convingerea că puterea unei societăți stă în educație și cultură.  

Maib promovează spiritul sportiv și valorile olimpice din Republica Moldova, contribuie la popularizarea sportului și a modului activ și sănătos de viață, sprijinind mai multe proiecte și activități din acest domeniu. De peste 20 de ani maib este partener al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), alături de care premiază anual olimpicii care demonstrează performanțe la diverse competiţii pe arena naţională şi internaţională. Prin prisma comunităților interne formate din angajați ai băncii (de fotbal, tenis, volei, de alergători „maib Activ la Superlativ”), banca își propune să inspire societatea să adopte un mod sănătos de viață și activ la superlativ.

Maib este partener al Hospice Angelus Moldova de peste un deceniu, prin politica sa de responsabilitate socială corporativă investind în proiecte sociale şi în susţinerea comunităţii. Pe parcursul ultimilor ani, banca a oferit sprijin în realizarea mai multor iniţiative ale organizaţiei, având certitudinea că „Implicarea face diferenţa”. 

În 2019 și 2020, maib a susținut proiectele sociale desfășurate la inițiativa organizației CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie Moldova): Run for Children și #700minuni, proiecte menite să susțină copiii din familiile defavorizate.

În cadrul campaniilor caritabile interne angajații maib sprijină periodic copiii internați în Secția Pediatrie, dereglări metabolice, malnutriții și reanimare a Spitalului „Emilian Coțaga”, care provin din familii defavorizate, susțin îndemnurile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit pentru susținerea organizațiilor non-guvernamentale și acționează cu grijă și responsabilitate în comunitate.
 

Tradițiile naționale sunt cartea de vizită a oricărui popor, iar promovarea lor ține de fiecare în parte. Susținem cultura vitivinicolă în cadrul Zilei Naționale a Vinului. De Ziua Internațională a Iei, element inclus în Patrimoniul UNESCO, obișnuim să îndemnăm angajații și clienții să poarte cu mândrie portul național. Mărțișorul, simbolul primăverii în Moldova care vorbește despre țara noastră peste tot în lume, este purtat la piept de echipa maib în prima lună a anotimpului. De zilele naționale – Ziua Independenței și Ziua Limbii Române, ne place să celebrăm valorile naționale și să vorbim despre importanța promovării lor oricând și oriunde ne-am afla.

Pentru că ne pasă de mediul în care trăim, în 2021 maib a decis să se implice și în problema despăduririi din Republica Moldova, inițiind un nou proiect de responsabilitate socială și anume „Pădurea maib”.

În localitatea Cruzești din apropierea capitalei, 200 de angajați ai băncii împreună cu familiile acestora au sădit 3000 de puieți de stejar roșu, ulm, corn, frasin, salcâm, arțar, dar și 800 de pini, pădurea fiind plantată în forma logoului băncii.

„Pădurea maib” promite a fi o plantație care va contribui în primul rând la stabilizarea solului, va funcționa ca o fâșie de protecție pentru terenurile agricole, dar și va aduce valoare localității.

Ne angajăm să plantăm fapte bune în continuare și să acționăm cu grijă față de mediul înconjurător!

media

Rezultatele financiare ale maib în trimestrul I al anului 2024

Descoperă noul spot din cadrul campaniei “Tu conduci. maib”

Ziua noilor angajați, ediția a șasea

Maib îți mulțumește de Ziua internațională a cuvântului „Mulțumesc”

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok