Close
Noutăţi
Noutăţi
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Tarife şi condiţii generale
Tarife şi condiţii generale
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Extrase Electronice Transfer P2P Transfer T2C

FATCA

The Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA)

Actul privind îndeplinirea obligaţiilor fiscale cu privire la conturile străine emis de către Departamentul Trezorerie al SUA (FATCA) este o lege a SUA promulgată la data de 18 Martie 2010 şi care a intrat în vigoare la 1 Iulie 2014.

FATCA este o cerinţă de raportare pentru Instituţiile Financiare, care are la bază conturile deţinute de contribuabilii SUA.

BC "Moldova Agroindbank" S.A. s-a înregistrat pe portalul Serviciului Fiscal american (IRS) cu statutul "Instituţie financiară străină participantă" ("Participating Foreign Financial Institution") şi a obţinut Numărul Global Intermediar de Identificare în cadrul programului FATCA – GIIN (Global Intermediary Identification Number): 00HD6D.99999.SL.498.

Guvernul Republicii Moldova a semnat Acordul de cooperare cu SUA (de tip 2) privind facilitarea implementării prevederilor FATCA (model 2 IGA – intergovernmental agreement) pe 26 noiembrie 2014, care prevede că "Instituţiile financiare raportează direct Serviciului Fiscal al SUA informaţii aferente conturilor deţinute de către contribuabilii SUA şi de către entităţile cu acţionariat substanţial format din contribuabili SUA".

BC "Moldova Agroindbank" S.A. recunoaşte importanţa FATCA şi aplică cerinţele FATCA în activitatea sa. În abordarea fiscală internatională, FATCA a devenit un standard la nivel global în ceea ce priveşte măsurile de combatere a evaziunii fiscale, tot mai multe ţări încheind astfel de acorduri interguvernamentale.

http://www.treasury.gov/resource-center/tax-policy/treaties/pages/fatca-archive.aspx