Close
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Extrase Electronice Transfer P2P Transfer T2C
Acţionarii MAIB au ales o nouă componenţă şi preşedinte al Consiliului 24.07.2020

Acţionarii MAIB au ales o nouă componenţă şi preşedinte al Consiliului

Acţionarii Moldova Agroindbank au ales o nouă componenţă a Consiliului Băncii în cadrul Adunării Generale din data de 23 iulie. Funcţia de preşedinte i-a revenit lui Vytautas Plunksnis, reprezentant al fondului lituanian de investiţii Invalda INVL, la propunerea ex-Preşedintelui Victor Miculeţ. La rândul său, Victor Miculeţ a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului.

Adresându-se acţionarilor, Victor Miculeţ a menţionat: "Activez în Consiliul Băncii din anul 1998. Până în 2000 am activat în calitate de membru, iar ulterior în calitate de preşedinte al Consiliului. A fost o perioadă tumultuoasă. Împreună cu fostul Preşedinte al Comitetului de Conducere, dna Natalia Vrabie, am desfăşurat procese foarte complexe, care au cimentat fundamentul băncii noastre. În ultimii 7 ani, de când banca este condusă de dl Preşedinte Serghei Cebotari, MAIB a înregistrat o creştere spectaculoasă, cei mai importanţi indicatori practic s-au dublat, iar baza de dezvoltare s-a fortificat. Totodată, am trecut prin perioade complicate, dar am rezistat, pentru că atât eu, cât şi dl Cebotari credem cu tărie că Moldova Agroindbank este un pilon strategic al sistemului financiar-bancar şi trebuie să rămână o bancă de încredere pentru clienţii noştri".

"În continuare voi susţine activitatea băncii şi voi contribui la stabilitatea şi prosperarea sa. În acelaşi timp, propun ca preşedinte al Consiliului Băncii să fie ales dl Vytautas Plunksnis. Dumnealui are o experienţă semnificativă în domeniul investiţiilor de capital, cunoaşte bine banca datorită statutului său de membru al Consiliului pe parcursul ultimilor doi ani. Am certitudinea că dl Plunksnis va veni cu o contribuţie considerabilă la dezvoltarea băncii", a conchis Victor Miculeţ.

La rândul său, Preşedintele Comitetului de Conducere, Serghei Cebotari, şi-a exprimat recunoştinţa pentru suportul valoros acordat de Victor Miculeţ în momente cruciale pentru bancă. "În numele colectivului, al echipei de management al Moldova Agroindbank, vă spun un sincer şi profund mulţumesc. Sunteţi un adevărat pilon al acestei bănci, un profesionist şi manager prin vocaţie, care ne-a ghidat pe parcursul anilor şi care a făcut tot posibilul pentru a proteja banca în perioade mai puţin plăcute pentru noi. Eu am avut onoarea şi marea şansă să lucrez alături de dumneavoastră. Pe lângă un profesionist excelent, mai sunteţi şi un om cu o inimă foarte mare - o combinaţie mai valoroasă ca aurul", a menţionat Serghei Cebotari.

Vytautas Plunksnis a declarat că noua funcţie reprezintă "o mare responsabilitate". "Mă voi strădui să mă ridic la nivelul cerinţelor. Contez pe ajutorul dumneavoastră, dle Miculeţ, în calitate de vicepreşedinte, ca să pot realiza cel puţin tot atât cât aţi realizat dumneavoastră. Nu cred că va fi simplu, dar trebuie să avansăm. Scopul care este stabilit este ca banca să devină şi mai valoroasă, să achite dividende, iar clienţii noştri să se deservească în cea mai bună bancă din ţară".

Ceilalţi membri aleşi ai Consiliului băncii sunt:  Natalia Vrabie, Vasile Tofan, Maryna Kvashnina, Ivane Gulmagarashvili şi Konrad Kozik.