Close
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Extrase Electronice Transfer P2P Transfer T2C
MAIB sprijină afacerile agricole şi susţine proiectele clienţilor împreună cu Agenţia de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură 05.02.2020

MAIB sprijină afacerile agricole şi susţine proiectele clienţilor împreună cu Agenţia de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură

De 10 ani antreprenorii care dezvoltă afaceri în agricultură au un susţinător de încredere, iar Moldova Agroindbank are un partener şi aliat împreună cu care participă activ la dezvoltarea antreprenoriatului agricol. Agenţia de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură a marcat primii 10 ani de la fondare, un eveniment care a reunit beneficiari ai proiectelor implementate, parteneri, oficiali de stat şi reprezentanţi ai Moldova Agroindbank pentru a sărbători succesul şi realizările trecute la activ în primul deceniu de activitate.    

În cadrul parteneriatului bilateral instituit între Moldova Agroindbank şi AIPA, clienţii băncii beneficiază de un şir de produse şi facilităţi, inclusiv: credite destinate tinerilor antreprenori, facilitarea plăţilor în avans pentru a efectua investiţia, opţiunea de deschidere a conturilor Escrow, oportunităţi de creditare a producătorilor agricoli în cadrul programelor MAIB şi AIPA. Doar în limitele programului de creditare destinat tinerilor antreprenori Moldova Agroindbank a sprijinit afacerile a 45 de tineri, în valoare totală de 31 milioane lei. În plus, clienţii MAIB care accesează credite în cadrul diferitor linii de finanţare pot beneficia de subvenţionare la achitarea dobânzii prin intermediul AIPA. 

Vadim Curmei, Directorul AIPA, a dat o apreciere înaltă parteneriatului dezvoltat pe parcursul anilor de Agenţie şi MAIB, Banca primind Premiul de Excelenţă al AIPA pentru succesele înregistrate şi contribuţia la susţinerea antreprenorilor agricoli. 

”Mereu ne-am mândrit cu succesele Dumneavoastră, ale oamenilor din agricultură. Avem un parteneriat foarte frumos cu AIPA şi prin prisma acestui parteneriat urmărim să venim în sprijinul clienţilor din agricultură, prin linii de creditare şi soluţii financiare avantajoase. Vă doresc să excelaţi în continuare, iar fiecare an care va urma să fie de nota 10 pentru echipa AIPA şi pentru clienţii Moldova Agroindbank. Rămânem partenerul de încredere al AIPA în vederea implementării proiectelor cu plus valoare pentru antreprenorii din agricultură şi pentru economia Republicii Moldova”, a menţionat Serghei Cebotari, Preşedintele Moldova Agroindbank.

La situaţia din decembrie 2019 MAIB deţine o cotă de 33,6% din totalul portofoliului de credite acordate de sistemul bancar sectorului agricol, sprijinind competitiv clienţii dedicaţi proactiv acestui domeniu important pentru economie.