Cum își va face maib park angajații și clienții mai fericiți

Una dintre cele mai mari bănci din Moldova a deschis un oficiu central chiar în inima Capitalei – maib park. Noul oficiu urmează să devină un centru de atracție a talentelor și de creare a inovațiilor pentru toată Moldova.

MAIB a inaugurat oficial în data de 29 septembrie noul său oficiu central maib park. Noul oficiu este situat chiar în centrul Chișinăului, în vecinătatea parcului central Ștefan cel Mare. Acesta a fost proiectat în așa mod încât 1000 de angajați ai băncii să poată munci confortabil.

Una dintre cele mai mari bănci din Moldova a deschis un oficiu central chiar în inima Capitalei – maib park. Noul oficiu urmează să devină un centru de atracție a talentelor și de creare a inovațiilor pentru toată Moldova.

MAIB a inaugurat oficial în data de 29 septembrie noul său oficiu central maib park. Noul oficiu este situat chiar în centrul Chișinăului, în vecinătatea parcului central Ștefan cel Mare. Acesta a fost proiectat în așa mod încât 1000 de angajați ai băncii să poată munci confortabil.

Partea oficială a început cu discursul președintelui maib Giorgi Shagidze. Acesta a reamintit că banca investește mult în tehnologie și inovație.”Rezultatele impresionează. 45% dintre credite le oferim pentru business. Iar aplicația Maibank este folosită de jumătate de milion de utilizatori. Aproape 60% dintre depozite și 45% dintre credite se oferă online”, a spus bancherul.

Potrivit acestuia, maib park va permite crearea unui loc unde se vor aduna cele mai bune talente ale Moldovei. „Va deveni posibil datorită infrastructurii IT și a unui grafic flexibil de lucru”, le-a spus Shagidze jurnaliștilor.

Președintele Consiliului băncii, Vytautas Plunksnis, a menționat în discursul său că noul oficiu „nu înseamnă nimic fără oameni”. „Ne propunem să găsim cei mai talentați angajați, să-i atragem aici. Cred că aici se vor naște multe idei noi, vor fi implementate tehnologii noi”, a explicat Plunksnis.

Vicepreședintele maib Marcel Teleucă a povestit, la rândul său, că proiectul de reconstrucție a maib park a fost unul complicat. „Proiectul a fost modificat de mai multe ori, dar acum maib are acea clădire pe care o merită – clădire care îi va face pe angajați fericiți”, a spus Teleucă.

Ulterior, fosta și actuala conducere a maib au apăsat simbolic butonul din fața maib park – pe fațada clădirii s-au aprins focuri de artificii, în același timp s-au iluminat toate etajele, iar în parcul de alături au început să strălucească projectoarele.

După deschiderea oficială, oaspeții ceremoniei au mers în oficiu. Maib park a fost proiectat de designeri și arhitectori locali și internaționali – în stilul open space, care se orientează pe folosirea maximală a iluminatului natural. În plus, în oficiu este infrastructură IT de ultimă generație.

În clădirea maib park sunt zece etaje cu o suprafață de 27 de mii de metri pătrați. În oficiu pentru angajați vor fi încăperi de tipul open space, cabinete pentru ședințe, cabinete cu izolare fonică completă, încăperi pentru discuții informale, sală de sport, cantină, cafenea, galerie pentru expoziții, sală de conferințe și parcare.

Maib park are următoarele avantaje pentru angajați:

  • Un mediu de lucru atrăgător;
  • Suport pentru dezvoltarea profesională a angajaților;
  • Posibilitatea de a lucra la proiecte importante, stimulând inovațiile și transformând în așa mod banca;
  • Susținerea hobby-urilor ecologice ale angajaților, așa ca prelucrarea gunoiului, deplasarea pe bicicletă sau cu transportul public la serviciu.

Pentru clienți la  park este o filială a băncii, zona confidențială de deservire alto, un centru de ipotecă, filială private-banking, o sală pentru ședințe cu clienții corporativi și o zonă de autodeservire.

Clienții prezenți la lansare au apreciat noul oficiu. „Foarte frumoasă clădire, se înscrie perfect în urbanistică. Probabil că și în interior au fost folosite tehnologii moderne. Cred că atât angajații, cât și clienții băncii vor fi mulțumiți”, a spus unul dintre oaspeți.

“Este un eveniment colosal – este un pas înainte pentru dezvoltarea băncii. Ar trebui să ne așteptăm că și nivelul de deservire va crește”, a menționat un alt client prezent la eveniment.

Ceremonia de inaugurare a continuat în interiorul maib park. Mai întâi fosta și actuala conducere a băncii au pus la păstrare o capsulă a timpului: într-un document pus în seif ei au scris cum se va dezvolta banca în următorii 20 de ani, o scrisoare pentru viitor. Ei au planificat să deschidă capsula în 2041, când banca va împlini 50 de ani de la fondare.

Apoi în fața invitaților a vorbit futuristul australian Brett King. El le-a spus cum va deveni lumea și Moldova în 2050. Potrivit acestuia, una dintre cele mai mari probleme va fi schimbarea climei, ceea ce va duce la ridicarea nivelului mării. “Și New York, și alte sute de orașe către anul 2100 vor avea de suferit, și oamenii vor fi nevoiți să plece de acolo”, a menționat futuristul, adăugând că ridicarea nivelului mării va avea un impact negativ și asupra orașului vecin Odesa și asupra orașului american Miami. Potrivit lui, vor avea de suferit țări întregi ca de exemplu, Maldive sau Bangladesh. Moldova, însă nu va avea de suferit din cauza ridicării nivelului mării, a menționat King și ea va putea folosi oportunitatea de a atrage emigranții care vor suferi din cauza schimbării climei. “Deja 50 de țări încearcă să invite emigranți. Dacă Moldova va adera la UE, la fel va avea așa posibilitate”, a spus futuristul.

El a mai povestit că către anul 2050 vor fi în vogă smart city-urile, iar energia va fi gratuită din contul energiei regenerabile.

Ceremonia festivă s-a încheiat cu un concert susținut de Moldovan National Youth Orchestra și compozitorul Eugen Doga.

Material de parteneriat.

Sursa : newsmaker.md

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok