BC „Moldova Agroindbank” SA a fost apreciată drept cea mai activă instituţie financiară participantă la cel de-al doilea Proiect de Investiţii şi Servicii Rurale (RISP-II). Nominalizarea în cauză i-a fost acordată de către Ministerul Agriculturii şi Indusrtiei Alimentare şi Unitatea Consolidată pentru Implementarea şi Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii finanţate de Banca de Mondială (UCIMPA).
Ceremonia de înmînare a diplomei pentru Cea activă instituţie financiară în domeniul investiţiilor şi serviciilor rurale a avut loc în cadrul Conferinţei organizate recent cu prilejul încheierii proiectului RISP-II. Participanţii la eveniment au fost unanimi în opinia că proiectul în cauză, susţinut financiar de către Guvernul Republicii Moldova, Banca Mondială şi Guvernul Suediei, a contribuit la dezvoltarea sectorului rural din ţara noastră prin îmbunătăţirea accesului întreprinzătorilor rurali la cunoştinţe şi finanţare.
Ala Polustanova, şef al Departamentului Elaborarea şi Administrarea Produselor în activitate retail: „Studiul de impact al proiectului a arătat că acesta a contribuit simţitor la dezvoltarea sectorului rural din Moldova. Iar Moldova Agroindbank are în acest proces un rol remarcabil, fapt confirmat şi prin prezenta distincţie”.
În cadrul proitectului RISP-II, Moldova Agroindbank acordă întreprinderilor mici şi micro din sectorul rural credite pe termen mediu şi lung pentru mijloace circulante şi în scopuri investiţionale, inclusiv proiecte adaptate la riscurile condiţiilor climaterice nefavorabile. Împrumturile se acordă atît în valuta naţională cît şi în valută străină. De credite pot beneficia întreprinzătorii individuali şi întreprinderile mici şi micro, care-şi desfăşoară activitatea de antreprenoriat în sectorul rural: gospodăriile ţărăneşti (de fermier), întreprinderile individuale, cooperativele şi alte întreprinderi sub orice formă organizatorico-juridică, angajate în activităţile din spaţiul rural. Suma minimă a creditului este de 50.000 lei, iar cea maxima - 250.000 dolari SUA.
În total, pe parcursul implementării proiectului RISP-II, Moldova Agroindbank a sprijinit 166 de afaceri în sumă de circa 86,3 miloane de lei. Creditele de la MAIB au fost cele mai solicitate, graţie condiţiilor avantajoase, inclusiv termenul de rambursare extins - pînă la 7 ani în cazul sădirii plantaţiilor multianuale. Creditele se acordă cu perioada de graţie de pînă la 8 luni în fiecare an.
Moldova Agroinbdank este o bancă credibilă pentru reprezentanţii sectorului rural, avînd în portofoliul său cele mai potrivite oferte de produse şi servicii destinate acestui segment de clienţi.
t2c
află mai multe