50 de studenți ai UTM au și-au dezvoltat competențele în domeniul datelor în cadrul unui hackathon, organizat cu suportul maib

Datele stau la baza a tot ceea ce știm despre lumea care ne înconjoară și despre societatea în care trăim, iar specialiștii din acest domeniu necesită un set complex de competențe, care poate fi îmbunătățit constant.

În acest context, maib susține inițiativele care își propun să investească în dezvoltarea profesioniștilor, dar și a viitorilor profesioniști ai acestui segment. Astfel, Universitatea Tehnică a Moldovei, în parteneriat cu maib, a organizat un hackathon cu genericul „Gestiunea Bazelor de Date – 2024”, dedicat studenților dornici de a explora și de avansa în domeniul bazelor de date.

Cea de-a șasea ediție a competiției a reunit 50 de studenți, care au format 10 echipe în care au dezvoltat proiecte la subiectul „Credite de consum. Proiectarea logică a bazei de date”. În cadrul competiției, participanții au avut ocazia de a înțelege mai bine acest produs bancar și de a se implica activ în procesul de proiectare și automatizare a acestuia.

Pe lângă volumul de informații utile obținute, studenții au avut oportunitatea de a învăța de la reprezentații companiilor cu experiență vastă în domeniu, prezenți în cadrul evenimentului și în calitate de membri ai juriului. Astfel, șase dintre cele mai bune și inovative proiecte au fost premiate de juriu, primind feedback constructiv și sfaturi utile pentru activitatea lor ulterioară.

Ion Moraru, Șef al Direcţiei Sisteme Analitice și Baza de Date în cadrul maib, președinte al juriului:

„Am fost onorat să reprezint maib în calitate de președinte al juriului pentru concursul „Gestiunea Bazelor de Date – 2024”, organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei, cu suportul maib. Pe parcursul întregului concurs, am fost martorul unui amalgam de emoții pozitive, de entuziasm și dorință de a realiza ceva cu adevărat unic.

Participanții au dat dovadă de creativitate, de muncă de echipă excelent coordonată și dedicare remarcabilă în atingerea rezultatelor, aducând o contribuție valoroasă și unică în cadrul competiției. Mulțumesc organizatorilor, colegilor din juriu și tuturor participanților pentru că au reușit să transforme acest eveniment într-un adevărat succes. Încurajez tinerii să exploreze domeniul de analiză a datelor și mă voi bucura să facem echipă comună în cadrul maib”.

Menționăm că maib are încheiat un parteneriat educațional cu Universitatea Tehnică a Moldovei, investind în educație, în pregătirea profesională și în dezvoltarea abilităților practice ale studenților, pentru a le alinia cu așteptările pieței muncii.

Tu conduci. Maib

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok