Finance Central Europe: MAIB este cea mai bună bancă din Moldova

Publicaţia britanică Finance Central Europe a apreciat reuşitele Moldova Agroindbank în anul 2019, pentru rezultatele obţinute consiliul de experţi conferindu-i titlurile ”Cea mai bună bancă din Moldova după calitatea activelor”, ”Cea mai bună bancă din Moldova după profitul înainte de taxe”, ”Cea mai bună bancă din Moldova după capitalizare în 2019”. 
 
Titlurile au fost acordate în cadrul clasamentului anual al celor mai bune bănci din statele Europei de Sud-Est, realizat de experţii publicaţiei şi care evaluează an de an inclusiv performanţele din sectorul bancar al Republicii Moldova.

Criteriile de evaluare a performanţei bancare cuprind un şir de indicatori, cum ar fi soliditatea capitalului şi a activelor, rentabilitatea capitalului propriu, rata rentabilităţii activelor şi profitul înainte de taxe.

Noile distincţii completează premiile internaţionale din palmaresul MAIB pentru activitatea desfăşurată pe parcursul anului 2019. Amintim că publicaţia ”The Banker” a desemnat MAIB – ”Banca Anului 2019 din Moldova”, „Global Banking & Finance Review” a conferit titlul de ”Cea mai bună bancă comercială din Moldova”, iar ”Global Finance” a apreciat MAIB ca ”Cea mai bună bancă din Moldova, 2019”.

Moldova Agroindbank a încheiat anul 2019 cu o cotă la active de 28,6%, o cotă de piaţă a creditelor de 35,3%, cota de piaţă a depozitelor constituie 29,7% şi un profit de 31,2% din sectorul bancar.  

În 2020 echipa MAIB se ambiţionează să fie banca nr. 1 a clienţilor săi, aliniindu-şi strategia pentru a anticipa şi devansa aşteptările clienţilor – persoane fizice, IMM, companii şi corporaţii.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok