​MAIB anunţă suport pentru sectorul de afaceri în contextul COVID-19


Moldova Agroindbank este mereu alături de clienţii săi, inclusiv în perioade mai complicate şi nu face o excepţie nici în contextul situaţiei dificile cauzate de COVID-19. În baza unor analize minuţioase prezentate în cadrul unei şedinţe de durată, care s-a desfăşurat pe parcursul zilei de 20 martie, Comitetul de Conducere al băncii a examinat un şir de acţiuni pentru perioada martie-mai 2020, direcţionate spre susţinerea economiei per ansamblu şi a agenţilor economici, în particular. Membrii Comitetului au convenit că MAIB va depune tot efortul pentru a extinde măsuri de susţinere asupra clienţilor persoane juridice: corporate, întreprinderi micro, mici şi mijlocii.  

Astfel, banca nu va calcula penalităţi (dobânzi de întârziere) pentru sumele restante, acumulate în perioada 19 martie-31 mai 2020, la creditele acordate clienţilor persoane juridice.

În cazul constatării deficienţelor financiare cauzate de situaţia epidemiologică, clienţii persoane juridice vor avea posibilitatea să solicite modificarea graficelor de rambursare a creditelor pentru lunile martie-mai 2020. Graficele vor fi modificate pentru fiecare client în mod individual. MAIB nu va percepe comisionul prevăzut în prezent pentru procedura de modificare.

Totodată, pentru a susţine clienţii persoane juridice din industriile afectate de circumstanţele cauzate de COVID-19 şi pentru a contribui la maxim la menţinerea stabilităţii financiare a acestora şi la restabilirea capacităţilor lor de a activa în regim normal, Moldova Agroindbank examinează o serie de facilităţi, inclusiv diminuarea ratei dobânzii, valabile până la 31 decembrie 2020, care vor fi acordate în mod individual. 

În cazul în care clienţii vor solicita rambursare anticipată, banca nu va percepe comision pentru această operaţiune. 

De asemenea, MAIB a extins termenul de utilizare neîntreruptă a overdraftului la contul curent de la 30 la 90 de zile. 

Serghei Cebotari, Preşedintele Moldova Agroindbank, a accentuat că banca rămâne aliatul clienţilor săi din mediul de afaceri şi în aceste circumstanţe deloc uşoare provocate de COVID-19 şi a îndemnat întregul mediu economico-financiar să-şi unească forţele pentru menţinerea stabilităţii economice a ţării.

„De modul în care vor evolua lucrurile pe partea de business depind multe alte urmări, inclusiv siguranţa locurilor de muncă, revenirea la capacitatea de activitate cel puţin anterioară şi restabilirea dinamicii dezvoltării economiei naţionale. Din aceste considerente, este vital să oferim soluţii rapide şi eficiente, care să sprijine clienţii Moldova Agroindbank din zona de business, pentru că înţelegem contextul dificil în care aceştia activează acum şi e firesc să ne ajutăm reciproc prin măsuri de susţinere, acţionând responsabil şi în acelaşi timp cu empatie pentru întreaga economie şi societate”, a specificat Preşedintele MAIB. 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok