Maib atenționează! Cel mai rapid poți pierde banii căzând pradă escrocheriilor pe Internet

Maib avertizează în privința creșterii în ultima perioadă a tentativelor de fraudă bancară pe Internet. Ținând cont de poziția favorabilă pe piață și de încrederea pe care o au clienții față de maib, răufăcătorii au creat site-uri și pagini false pe rețelele de socializare prin care îți propun să investești o sumă de bani în acțiunile băncii după participarea la un scurt sondaj, promițând câștiguri constante.

Aceste mesaje trec ușor de filtrele digitale și ajung să inducă în eroare chiar și persoanele vigilente. Scopul lor este de a înșela utilizatorii și, prin manipulare psihologică, îi impun să dezvăluie informații confidențiale sau să facă anumite acțiuni prin care le sustrag datele personale și de autentificare, cum ar fi: nume și prenume, adresa, IDNP, numărul de telefon, numărul cardului, data expirării, codul de securitate CVV.

Fii cu ochii în patru, nu participa în scheme de investiții financiare. Verifică orice informație apărută pe pagina web oficială www.maib.md.

Pentru a evita furtul banilor de pe card, patru sfaturi sunt esențiale:

  1. NU reacționa la mesajele care cer informații personale;
  2. NU accesa linkurile propuse;
  3. NU comunica datele aferente cardurilor tale (ex. codul PIN, codul CVV2/CVC – reprezentat de ultimele 3 cifre de pe spatele cardului);
  4. NU acționa din impuls. Cele mai reușite atacuri se bazează pe crearea speranței că vei obține câștiguri financiare rapide.

Ca măsură de precauție, contactează maib la 1313 pentru a verifica orice situație care îți pare dubioasă. Raportează paginile și profilurile false pe care le identifici. Click aici pentru a afla mai multe despre schemele frauduloase, dar și cum să-ți păstrezi banii în siguranță.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok