Maib își reiterează angajamentul de suport continuu al fermierilor și întregului sector agricol

În circumstanțele actuale, când fermierii se confruntă cu diverse provocări, maib reiterează angajamentul ferm de a susține agricultorii și a identifica soluții constructive pentru a le depăși.

Specificăm faptul că în cazul fermierilor care au împrumuturi și întâmpină dificultăți în returnarea acestora, maib identifică soluții personalizate pentru clienți, ținând cont de fiecare caz în parte.

Conform datelor oficiale, sectorul agricol a realizat un progres vizibil, datorită suportului financiar sporit din partea sectorului bancar. Pe parcursul ultimilor cinci ani, împrumuturile acordate sectorului agricol au crescut de la 3.1 miliarde de lei în 2019 la 4.6 miliarde de lei în anul 2023.

Totodată, la data de 30.11.2023 circa 5% din toate împrumuturile agricole acordate de maib sunt restante cu mai mult de 30 de zile, doar 1,4% întârziind cu peste 90 de zile.

În același timp, menționăm că în primele 11 luni ale anului 2023, aproximativ 10% din întregul portofoliu de credite pentru sectorul agricol a fost restructurat.

Maib acționează și în circumstanțele actuale ca o bancă dedicată sprijinirii fermierilor în gestionarea provocărilor recente și un partener ferm de dezvoltare a industriei agricole.

Maib business – unim eforturi, dezvoltăm afaceri!    

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok