Maib susține femeile în IT și excelența în educația universitară, acordând 5 burse studentelor UTM în cadrul programului „You drive IT”

Maib în parteneriat cu UTM au lansat cu succes Programul de Burse „You drive IT”, dedicat studentelor de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), care își fac studiile în domeniile IT și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

În cadrul programului maib a acordat cinci burse studentelor UTM, fiecare în valoare de 15 000 de lei, pentru a aprecia performanțele academice excelente, implicarea în activități extracurriculare și de voluntariat, a încuraja incluziunea pe piața muncii din Republica Moldova, a susține tinerele să opteze pentru o carieră în IT și STEM și a sprijini leadershipul femeilor în tehnologie.

Cele 5 beneficiare ale burselor „You drive IT” au fost premiate la Gala Absolvenților Universității Tehnice a Moldovei, învingătoare devenind:

 • Arina Carauș – Anul III, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică
  Arina este pasionată de IT, perseverentă și activă. Cu numeroase certificate, diplome, participări la hackathoane și voluntariat, a adus schimbări pozitive prin experiențele acumulate în Japonia, România și la Michigan State University.
 • Iulia Berghii – Anul IV, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică
  Iulia este ambițioasă, pozitivă și perseverentă. A participat la numeroase evenimente IT, deține diplome și certificări, și se implică activ în comunitatea tech, inspirându-i pe cei din jur.
 • Alexandra Țaranu – Anul III, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică
  Alexandra are capacități remarcabile de comunicare și organizare, fiind atentă la detalii. Ca Project Manager la Liga Studenților IT, a coordonat proiecte în domeniul Inteligenței Artificiale și a mentorat, organizând evenimente cu meticulozitate și ambiție.
 • Ilinca Osipov – Anul III, Facultatea Electronică și Telecomunicații
  Ilinca îmbină studiile cu munca de reporting analyst și a participat la mai multe programe de internship. Scriind articole și dezvoltându-se continuu, a demonstrat o ambiție remarcabilă încă din școală, participând la diverse olimpiade.
 • Ariana Țenu – Anul III, Facultatea Electronică și Telecomunicații
  Ariana este ambasadoare a Woman IT și militează pentru eliminarea stereotipurilor despre femeile în IT. Cu idei bine definite și empatică, participă activ în diverse activități din domeniul tech, demonstrând că femeile au un loc important în această industrie.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:
„A fost o onoare să mă aflu în fața tinerilor și talentaților absolvenți UTM, la începutul vieții lor profesionale și să împărtășesc mesaje inspiraționale, inclusiv propria mea poveste. Reiterez - gândirea la scară mare, flexibilitatea și stabilirea unui scop pot schimba și transforma viețile, indiferent de provocările care pot fi întâmpinate. Prin programul de burse „You drive IT”, ne propunem să sprijinim dezvoltarea personală și profesională a viitorilor lideri, cu un accent special pe liderele din domeniul tehnologiilor, ca parte integrantă a viziunii noastre pentru o piață a muncii incluzivă și echitabilă.”

Viorel Bostan, Rectorul UTM:
„Într-o lume din ce în ce mai interconectată și dependentă de tehnologie, este esențial să avem o reprezentare diversă și incluzivă în toate domeniile STEM. La Universitatea Tehnică a Moldovei încercăm să creăm un mediu academic care permite și încurajează femeile să își dezvolte cariere de succes în știință, tehnologie, inginerie și matematică. Cred cu tărie că viitoarele femei lidere vor juca un rol crucial în modelarea și îmbunătățirea lumii noastre tehnologice.

În acest context, menționez că învingătoarele Programului de burse „You drive IT” au demonstrat performanțe academice deosebite și un angajament remarcabil în activitățile extracurriculare și de voluntariat.

Doresc să reafirm angajamentul nostru de a sprijini viitoarele femei lidere în tehnologie și de a promova o cultură a excelenței. La Universitatea Tehnică a Moldovei credem în potențialul fiecărui student și suntem dedicați să oferim toate resursele necesare pentru ca acest potențial să fie realizat pe deplin.”

Maib sprijină excelența academică și promovează sustenabilitatea, incluziunea, inovația și responsabilitatea socială. Prin Programul de Burse „You drive IT”, banca încurajează femeile să opteze pentru facultățile IT și STEM, să devină ambasadoare ale schimbării, contribuind la dezvoltarea unei industrii tehnologice echitabile și durabile.

Tu conduci cariera ta. maib

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok