Close
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Extrase Electronice Transfer P2P Transfer T2C
Mastercard şi Moldova Agroindbank implementează primul proiect din Moldova de plăţi fără numerar în transportul public 11.01.2021

Mastercard şi Moldova Agroindbank implementează primul proiect din Moldova de plăţi fără numerar în transportul public

Deja în primul trimestru al anului 2021,  în transportul public din oraşul Chişinău va fi posibilă achitarea fără numerar. Această opţiune face parte din proiectul pilot, care va fi lansat în cadrul Memorandumului de colaborare semnat între Mastercard şi Primăria Municipiului Chişinău


Chişinău, 11 ianuarie 2021 - Mastercard şi Moldova Agroindbank au lansat un proiect complex de efectuare a plăţilor fără numerar în transportul public din Chişinău. Lansarea primei soluţii din Moldova pentru acceptarea plăţilor fără numerar pentru călătoriile în troleibuzele şi autobuzele orăşeneşti va deveni un proiect pilot în cadrul Memorandumului de colaborare strategică, care a fost semnat între Mastercard şi Primăria Chişinău.

Deja în primul trimestru al anului 2021, până la patru cele mai solicitate rute de transport public urban vor fi echipate cu validatoare mobile şi staţionare pentru acceptarea plăţilor fără numerar. Astfel, locuitorii şi oaspeţii capitalei vor putea achita călătoria cu cardul de plată al oricărei bănci sau cu un dispozitiv dotat cu tehnologia NFC. Moldova Agroindbank este banca-acquirer a proiectului. 

„Mastercard are o experienţă vastă în implementarea proiectelor smart city şi suntem un partener de încredere pentru mai mult de 100 de oraşe din întreaga lume, introducând plăţi fără numerar acolo unde viteza, confortul şi siguranţa sunt deosebit de importante. În ultimii ani, împreună cu băncile partenere, am implementat în Chişinău o serie de proiecte de infrastructură importante, inclusiv plăţile fără numerar pentru parcare, plăţile fără contact în distribuitoarele automate şi alte iniţiative", a declarat Irina Untila, directorul oficiului Mastercard din Moldova. „Şi astăzi, împreună cu Moldova Agroindbank, suntem încântaţi să anunţăm lansarea unui proiect deosebit de semnificativ şi aşteptat, datorită căruia, pentru prima dată în Moldova, va fi posibilă achitarea călătoriei în transport cu un card bancar. Apariţia plăţilor fără numerar în transport este foarte importantă. Conform cercetărilor noastre, 40% dintre moldoveni ar dori să achite călătoriile cu cardul. Suntem siguri că locuitorii şi oaspeţii oraşului vor aprecia posibilităţile de plăţi fără numerar în transport, ceea ce oferă un nou nivel de confort şi siguranţă."

Taxatorii de pe rutele, care participă la proiectul pilot vor primi validatoare mobile. Acestea vor face posibilă achitarea călătoriilor cu cardul cu bandă magnetică sau cip, paypass sau dispozitiv NFC. După efectuarea plăţii, taxatorul va emite o chitanţă, în care se va indica tariful, data şi ora. În transport vor fi instalate şi validatoare staţionare, care acceptă plata pentru călătorii cu carduri fără contact şi dispozitive dotate cu tehnologia NFC.

„Moldova Agroindbank acordă o atenţie deosebită dezvoltării infrastructurii de plăţi şi implementării soluţiilor tehnologice care simplifică mult procesul de decontare şi fac viaţa utilizatorilor mai confortabilă. Prin urmare, suntem foarte încântaţi să anunţăm că astăzi Moldova Agroindbank, în parteneriat cu Mastercard, lansează implementarea primei soluţii smart city din Moldova pentru acceptarea plăţilor fără numerar în transportul public urban. Peste câteva luni, locuitorii din Chişinău vor putea aprecia toate avantajele plăţilor fără numerar nu numai în unităţile de comerţ, ci şi în transport, unde viteza şi siguranţa sunt deosebit de importante ", a subliniat Aliona Stratan, Prim-Vicepreşedinte al Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank.
 
### 

Mastercard este o companie tehnologică globală din industria plăţilor. Misiunea noastră este să dezvoltăm şi să fortificăm o economie digitală, care oferă priorităţi tuturor şi oriunde, prin intermediul tranzacţiilor sigure, simple şi accesibile bazate pe tehnologie. Folosind date şi reţele sigure, parteneriatele şi energiile noastre, oferim soluţii şi inovaţii care să ajute oamenii, instituţiile financiare, guvernele şi afacerilor să-şi realizeze cel mai mare potenţial. Cultura noastră şi tot ceea ce facem în interiorul companiei şi în afara ei, sunt determinate în funcţie de coeficientul de decenţă (decency quotient, DQ). Gestionăm afaceri în peste 210 ţări şi teritorii şi creăm o lume durabilă care oferă oportunităţi nepreţuite pentru toată lumea. www.mastercard.com 

Moldova Agroindbank este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori, precum credite, depozite, active şi profit. MAIB este cel mai mare acceptant de carduri pe toate domeniile de business: POS terminale, ATM, comerţ electronic, terminale de autoservire. Banca oferă clienţilor săi cele mai variate şi inovative soluţii de acceptare a plăţilor prin intermediul cardurilor bancare. Prin reţeaua sa vastă, MAIB deserveşte aproximativ un milion de clienţi, persoane fizice, IMM-uri şi clienţi corporativi. În anul 2020, MAIB a fost desemnată Cea mai Bună Bancă din Moldova de experţii concursurilor organizate de prestigioasele publicaţii Finance Central Europe şi de Global Finance, precum şi deţinătoarea trofeului ”Best Digital Bank Moldova”, conform clasamentului Global Banking and Finance Review, prestigioasa publicaţie internaţională dedicată finanţelor.