Moldova Agroindbank a luat Premiul de Aur al Asociaţiei băncilor Europei Centrale şi de Est

BC „Moldova Agroindbank” SA a fost distinsă cu Premiul de Aur al Asociaţiei băncilor Europei Centrale şi de Est (BACEE) pentru prezentare excelentă, transparentă şi dezvăluire exhaustivă a informaţiei în raportul anual pentru 2015. Premiul a fost decernat în cadrul celei de-a 33-a Conferinţe bancare regionale, desfăşurate pe 17 octombrie la Budapesta. 

„Premiul de Aur acordat de Asociaţia băncilor Europei Centrale şi de Est este dovada încrederii de care se bucură MAIB, atât în sistemul bancar naţional, cât şi regional. Sunt nouă ani de când banca noastră este membru al acestui forum regional, timp în care echipa de profesionişti a Asociaţiei ne-a analizat atent activitatea, ne-a apreciat efortul, confirmând de fiecare dată că MAIB este o bancă stabilă, transparentă şi performantă. Ne bucurăm că şi anul curent, în pofida situaţiei economice dificile suntem unica bancă din Moldova care ia acest prestigios premiu internaţional”, a declarat Serghei Cebotari, preşedintele Comitetului de Conducere al băncii. 

Premiul Asociaţiei băncilor Europei Centrale şi de Est a fost acordat în urma unei analize minuţioase a Raportului anual al MAIB privind bilanţul contabil, evoluţia profitului, activitatea economico-financiară, situaţia creditelor şi a depozitelor, gestionarea riscurilor, guvernanţa băncii ş.a., care a relevat o rezultate bune. Raportul este un document voluminos, elaborat în conformitate cu standardele internaţionale de raportare şi confirmat de societatea de audit independentă. Acesta este disponibil pe pagina web a MAIB în limbile română, rusă şi engleză.

Actuala ediţie a Conferinţei bancare regionale a inclus, în afară de premierea celor mai bune rapoarte, prezentări şi dezbateri despre situaţia băncilor din regiune în contextul evoluţiei politice şi economice din Uniunea Europeană şi Europa de Est, impactul brexitului asupra sistemului bancar regional, riscurile şi oportunităţile investiţionale pe piaţă, probleme de securitate bancară, noi tehnoligii de marketing şi inovaţii. De asemenea, conferinţa a fost un prilej potrivit pentru stabilirea contactelor de afaceri, împărtăşirea viziunilor profesioniştilor pe marginea diverselor provocări din mediul bancar.

Notă: BACEE a fost creată în 1996  în scopul extinderii şi consolidării relaţiilor de colaborare dintre băncile-membre ale Asociaţiei şi instituţiilor financiare din Europa Centrală şi de Est. Organizaţia, cu sediul la Budapesta, întruneşte 32 de bănci şi asociaţii bancare din Ungaria, Italia, Lituania, Franţa, Austria, Slovacia, Slovenia, România, Ucraina, Rusia, Belarus, Cehia, Turcia, Azerbaidjan, Albania, etc. Moldova Agroindbank este membru al Asociaţiei băncilor Europei Centrale şi de Est din anul 2007.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok