​Moldova Agroindbank – liderul ţării în clasamentul celor mai mari bănci comerciale din Europa de Sud-Est

​Moldova Agroindbank a urcat 3 poziţii în clasamentul celor mai mari bănci comerciale din Europa de Sud-Est, cu active în creştere cu 6,49% şi un profit de 27,2 milioane de euro la finele anului 2018. Clasamentul a fost făcut public în noua ediţie de agenţia financiară internaţională SeeNews Business Intelligence for Southeast Europe. 

Astfel, pentru rezultatele obţinute în 2018 ​Moldova Agroindbank se clasează pe poziţia 64, anul trecut poziţionându-se pe locul 67. Pe parcursul anilor, banca a urcat consecvent în top, pentru prima dată fiind listată în anul 2010, când s-a clasat pe poziţia 100.

„Bine capitalizat şi în general cu un nivel înalt de lichidităţi, sectorul bancar din Europa de Sud-Est a înregistrat profituri apreciabile în anul trecut, sprijinit de o creştere relativ stabilă a economiei din regiune, precum şi un nivel redus de deprecieri”, spun autorii clasamentului.  

Menţionăm faptul că în ediţia actuală a topului sunt  incluse patru bănci comerciale din ţara noastră, Moldova Agroindbank fiind lider printre acestea.

Despre ​Moldova Agroindbank

Moldova Agroindbank este banca comercială nr. 1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori precum credite, depozite, active şi profit net. Prin reţeaua sa vastă de 66 sucursale şi 118 agenţii banca deserveşte cca 1 000 000 de clienţi atât persoane fizice, cât şi IMM şi corporaţii. ​Moldova Agroindbank are o pondere considerabilă în dezvoltarea sectorului real al economiei, prin portofoliul variat de produse şi servicii bancare.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok