Moldova Agroindbank – una dintre băncile puternice şi la nivel regional, potrivit SeeNews

Locul 65 în topul celor mai performante bănci din Europa de Sud-Est revine Moldova Agroindbank, MAIB fiind şi lider printre băncile din Republica Moldova care se regăsesc în clasament. Rezultatele au fost anunţate în cea de-a XIII-a ediţie anuală a SeeNews Top 100 banks 2020/ Top 100 bănci din Europa de Sud-Est 2020, elaborat de SeeNews.

Cu active totale de 1,34 miliarde euro şi un profit de 36,5 milioane euro la finele anului 2019, în creştere cu 9,24%, MAIB îşi păstrează poziţiile în clasament, reconfirmându-şi puterea, stabilitatea şi ponderea, inclusiv la nivel regional.

Experţii publicaţiei au apreciat, totodată, că ”în condiţiile îmbunătăţirii climatului macroeconomic în Europa de Sud-Est, băncile s-au bucurat de o rentabilitate solidă şi o creştere viguroasă a activelor pe fonul accesului anemic la finanţare. Cererea pentru creditare a crescut. […] S-a îmbunătăţit şi calitatea creditelor, deşi într-un ritm mai lent decât în anii trecuţi”.

SeeNews elaborează anual un top al celor mai mari şi mai puternice instituţii bancare din Europa de Sud-Est, analizând informaţiile financiare privind activele totale şi profitul net din bilanţurile neconsolidate la data de 31 decembrie 2019. Clasamentul se bazează pe un număr de peste 200 de bănci active din regiune, inclusiv sucursale şi subsidiare ale băncilor străine.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok