Pentru că ne pasă. MAIB continuă să sprijine sectorul medical

În contextul pandemiei provocată de coronavirus, Moldova Agroindbank a susţinut şi continuă să susţină sectorul medical din ţară, pentru a depăşi mai rapid şi cu mai multe bătălii câştigate situaţia pandemică.
În acest sens, MAIB a decis să fie alături de Fundaţia Medicală „Valeriu Ghereg” printr-o donaţie de 50 000 de lei, bani destinaţi proiectului „Respiraţie Uşoară”. Scopul acestuia este fortificarea capacităţilor tehnice şi a resurselor umane în instituţiile medico-sanitare publice care acordă asistenţă pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. 

„Pentru că ne pasă, Moldova Agroindbank a ales de la bun început să susţină sectorul medical aflat în prima linie în combaterea pandemiei, acţionând cu responsabilitate în comunitate şi unindu-şi eforturile pentru a sprijini medicii, pacienţii, societatea. Ne-am bucurat să ajutăm şi de această dată şi să contribuim la respiraţia mai uşoară a pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Este încă o donaţie a MAIB, dar, cu siguranţă, nu este ultima, având convingerea că doar unificându-ne forţele vom învinge”, a menţionat Iulia Boguşevschi, Şef Comunicare Corporativă a MAIB.     
                                                                         
Acţiunile pe care şi le propune Fundaţia în cadrul proiectului sunt dotarea spitalelor cu echipamente pentru suportul pacienţilor cu forme medii şi severe de insuficienţă respiratorie, instruirea şi ghidarea personalului medical cu privire la aplicarea clinică a echipamentelor. 

Din donaţia oferită au fost procurate deja două dispozitive pentru ventilaţie non-invazivă de tip BiPAP. Ventilaţia non-invazivă se referă la asigurarea suportului ventilator fără ajutorul unei căi artificiale invazive (sonda de intubaţie sau de traheostomie). Unul dintre acestea a fost oferit IMPS Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, acolo unde pacienţii au nevoie stringentă de „o gură de aer”.

„Suntem recunoscători Moldova Agroindbank pentru susţinerea acordată în această perioadă complicată, când mii de oameni au nevoie de respiraţie asistată pentru a supravieţui. Datorită noilor echipamente procurate va fi posibilă ameliorarea asistenţei medicale acordate pacienţilor afectaţi de COVID-19 cu forme medii de insuficienţă respiratorie, prevenind înrăutăţirea funcţiei pulmonare. Pe termen lung, echipamentele vor putea fi utilizate şi pentru tratamentul pacienţilor cu alte maladii pulmonare acute şi cronice, cauzate nu doar de COVID-19”, a declarat Ion Chesov, Directorul administrativ al Fundaţiei Medicale „Valeriu Ghereg”. 

Moldova Agroindbank este alături de sistemul medical din ţară şi şi-a manifestat sprijinul încă de la începutul pandemiei, atunci când a donat suma de 500 000 de lei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”. Banii au fost direcţionaţi pentru susţinerea materială a personalului medical implicat în lupta împotriva COVID-19, dar şi pentru achiziţia aparatajului medical vital şi a consumabilelor necesare. 

Împreună suntem mai puternici! Implicarea face diferenţa!

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok