Transferuri băneşti direct la cont – un nou serviciu în Republica Moldova lansat de Western Union în parteneriat cu Moldova Agroindbank

Deţinătorii de conturi la orice bancă din Moldova pot primi acum transferuri Western Union direct în conturile lor prin serviciul nou Transfer-la-Cont.

Moldova Agroindbank, cea mai mare bancă comercială din Republica Moldova şi Western Union, lider mondial în domeniul transferurilor şi plăţilor valutare transfrontaliere, anunţă o premieră în ţara noastră - o integrare tehnologică inovatoare care permite ca transferurile internaţionale de bani Western Union să fie efectuate direct în conturile bancare curente sau pe conturile de card ale clienţilor/ beneficiarilor din Moldova.

Astfel, de astăzi, prin noul serviciu Transfer-la-Cont primirea transferurilor internaţionale de bani devine mai simplă şi mai comodă pentru clienţii din Moldova.

De facilitatea inovatoare vor beneficia toţi deţinătorii de conturi bancare curente sau de carduri din Moldova,  indiferent de banca la care deţin conturi. Serviciul este disponibil din întreaga lume, în reprezentanţele  Western Union care oferă serviciul Transfer-la-Cont. 

"Suntem încântaţi să contribuim ca o nouă premieră pe piaţa serviciilor bancare din Moldova să aibă loc prin lansarea serviciului Transfer-la-Cont. Serviciul este lansat în parteneriat cu Western Union, lider global în domeniul transferurilor de bani, recunoscut pentru încredere, inovaţie şi grijă faţă de client", a menţionat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank. „Fiecare va avea de câştigat:  cei care trimit bani în Moldova se vor bucura de rapiditate, transparenţă şi tarife competitive oferite de Western Union, în timp ce clienţii beneficiari din ţară vor putea primi banii direct în conturile lor, fără a mai fi necesar să viziteze sucursalele băncilor sau  locaţiile Western Union". 

„Datorită acestei colaborări cu Moldova Agroindbank clienţii din Republica Moldova au la dispoziţie o nouă modalitate de a primi în mod avantajos banii trimişi de familia lor şi de cei dragi din străinătate”, a declarat Elke Lueck, Vicepreşedinte Regional, Europa Centrală, Western Union. „Acest serviciu extins prin intermediul canalelor bancare din Republica Moldova împreună cu Moldova Agroindbank reprezintă o dezvoltare semnificativă şi se aliniază obiectivelor Western Union de a dezvolta posibilitatea eliberării de fonduri din conturi bancare şi portofele virtuale în întreaga lume. Suntem mândri să ne respectăm promisiunea de a spori continuu comoditatea şi opţiunile clienţilor noştri".

Pentru a efectua un transfer într-un cont bancar în Republica Moldova de la o locaţie Western Union, expeditorul trebuie să indice prenumele şi numele beneficiarului, IBAN-ul contului bancar în lei moldoveneşti (MDL) al beneficiarului şi codul fiscal al acestuia. Mijloacele băneşti vor fi transferate doar în conturile în lei moldoveneşti (MDL). Serviciul nu este disponibil pentru conturile în EUR sau USD.

Despre Moldova Agroindbank
MAIB este o instituţie de importanţă sistemică, deţinând poziţia de lider al sectorului bancar din Republica Moldova, extinzându-şi cota de piaţă la cei mai importanţi indicatori la circa o treime din sector. În anul 2019 MAIB a reuşit să-şi menţină poziţia de lider absolut, având o dinamică ascendentă pentru indicatorii principali: active – 28.6%, credite suma de bază – 35.3%, depozite suma de bază - 29.7%, depozite persoane fizice – 32.4%. Acţiunile îndreptate spre consolidarea relaţiilor cu clienţii au dus la sporirea nivelului de recunoaştere a brandului, încrederii faţă de bancă şi creşterii numărului clienţilor noi atraşi. În 2019 echipa MAIB a acţionat eficient pentru a construi un ecosistem complex. Pentru a îmbunătăţi oferta noastră centrată pe clienţi, am dezvoltat un ecosistem digital cu o serie de platforme integrate, menite să ofere clienţilor noştri soluţii cu valoare adăugată, pe lângă serviciile financiare tradiţionale.

 Despre Western Union 
Compania Western Union (NYSE: WU) este un lider mondial în domeniul mişcărilor de fonduri şi plăţilor monetare transfrontaliere şi multivalutare. Platforma noastră multicanal conectează mediile digitale şi fizice şi face posibilă  trimiterea şi primirea banilor de către persoane fizice şi companii, efectuarea transferurilor rapid, simplu şi sigur. La 31 martie 2020 reţeaua noastră a inclus peste 550.000 de locaţii de agenţi care oferă servicii în peste 200 de ţări şi teritorii, cu capacitatea de a trimite bani către miliarde de conturi. În plus, westernunion.com, canalul nostru cu cea mai rapidă creştere în 2019, este disponibil în peste 75 de ţări, plus teritorii suplimentare, pentru a transfera bani în întreaga lume. Odată cu amploarea noastră globală, Western Union oferă posibilitatea de a transfera bani pentru binele clientului, conectând familia, prietenii şi întreprinderile pentru a permite incluziunea financiară şi pentru a sprijini creşterea economică. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.westernunion.com.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok