Close
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online
InternetBanking MAIBankMobile ExtraseElectronice CereriElectronice TransferP2P TransferT2C
Un regal de operă şi balet se anunţă la noua ediţie a Festivalului Internaţional “Maria Bieşu”, sprijinită de Moldova Agroindbank 04.09.2019

Un regal de operă şi balet se anunţă la noua ediţie a Festivalului Internaţional “Maria Bieşu”, sprijinită de Moldova Agroindbank

Vineri, 6 septembrie, se ridică cortina unuia dintre cele mai importante evenimente culturale din republică – Festivalul Internaţional „Maria Bieşu”, ediţia a XXVII-a, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, care se va desfăşura în perioada 6 – 15 septembrie. 

În calitate de partener general al evenimentului, echipa Moldova Agroindbank are onoarea să invite publicul meloman la cele 8 seri de spectacole: patru opere, trei balete şi un concert de gală, în care spectatorii se vor delecta cu muzică clasică de calitate. Repertoriul include operele „Norma”, „Lacul lebedelor”, „Bal mascat”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Rigoletto”,  „Turandot”, „Don Quijote” şi concertul de gală. 

Noua ediţie a festivalului va face să vibreze acustica sălii, aducând în scenă artişti de valoare atât din Republica Moldova, cât şi din 10 ţări, inclusiv Italia, SUA, Japonia, Germania, Turcia, România, Federaţia Rusă, Ucraina etc. Evenimentul se anunţă cu mai multe surprize pentru public, una dintre acestea fiind piesa „Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, care va fi jucată în premieră de întreaga echipă din Italia.

„Acest festival este un omagiu adus Mariei Bieşu, cea care în 1990 a iniţiat acest eveniment cultural, pentru tot ce a făcut pentru cultura Republicii Moldova. Este şi un proiect cultural serios, important pentru Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi, sperăm noi, şi pentru întreaga comunitate”, a declarat ministrul Liliana Nicolaescu Onofrei în cadrul conferinţei de presă dedicată noii ediţii a festivalului, lansând o invitaţie publicului de a veni la spectacole, pentru a se bucura de unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale Republicii Moldova. 

„Pentru Moldova Agroindbank este o onoare să susţină proiectele de artă de anvergură şi să contribuie la perpetuarea valorilor în ţara noastră. Prin sprijinirea Festivalului „Maria Bieşu” reuşim să transformăm Chişinăul într-o capitală a culturii şi a eleganţei artistice”, a declarat Serghei Cebotari, Preşedintele MAIB.  

„Cu susţinerea partenerului general - Moldova Agroindbank - organizarea şi desfăşurarea Festivalului Internaţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu”, care a devenit în timp simbol al culturii naţionale, s-a ridicat la nivelul şi prestigiul participanţilor şi oaspeţilor săi de onoare. Graţie acestui parteneriat, invitaţii şi participanţii Festivalului află că ţara noastră dispune nu doar de artişti talentaţi şi un public pe măsură, dar şi de oameni generoşi care ştiu să aprecieze şi să susţină arta naţională”, a declarat Ion Grosu, directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.  

Echipa MAIB susţine arta şi promovează frumosul! Puterea stă în noi!