Anunț cu referire la modificările privind procesarea ordinelor de plată în monedă națională

Stimați clienți,

Vă informăm cu privire la noile modificări legate de procesarea ordinelor de plată în monedă națională (OPMN) pentru operațiunile interbancare și trezoreriale.

Începând cu 20 mai a.c., ordinele de plată în monedă națională cu valoarea care nu depășește 500 mii lei vor fi procesate în modul stabilit de Banca Națională a Moldovei - stocarea acestora la BNM și expedierea lor către beneficiari va fi realizată de 2 ori pe zi.

Actualizarea este condiționată de Hotărârea Comitetului Executiv al Băncii Naționale a Moldovei nr. 180/2019 „Privind comisioanele aplicate pentru operațiunile de plată efectuate printr-un card de plată sau printr-un dispozitiv asemănător, ale comisioanelor aplicate de către prestatorii de servicii de plată pentru operațiunile de plată ce presupun utilizarea sistemului automatizat de plăți interbancare și ale comisioanelor percepute de Banca Națională a Moldovei pentru plățile procesate în sistemul automatizat de plăți interbancare”.

Luând în considerare modificările realizate, în cazul în care vă doriți procesarea în cel mai scurt timp, recomandăm transmiterea lor cu prioritate, indicând opțiunea „Urgent”. Tarifele și comisioanele pentru procesarea unui document de plată le puteți consulta aici. 

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok