Eliberarea numerarului din conturile persoanelor juridice pentru plata dividendelor acționarilor

Stimate client,

În legătură cu faptul că în prezent, procesul de plată în numerar a dividendelor pentru societățile pe acțiuni și societățile cu răspundere limitată, în cazul utilizării conturilor bancare, necesită verificări suplimentare din partea băncii și a organelor de stat, vă sugerăm să efectuați verificările cu pricină înainte de a vă prezenta la sucursala băncii, lucru care va permite ca interacțiunea noastră să fie rapidă și eficientă.

Pentru aceasta, este necesar să trimiteți o solicitare la adresa de e-mail maib.business@maib.md, cu subiectul „Plata dividendelor pentru (numele companiei)”.

La acest e-mail trebuie să atașați:

  • cererea, semnată cu semnătură electronică calificată,
  • copia procesului-verbal al adunării acționarilor/deciziei fondatorului, în care este luată decizia privind plata dividendelor, autentificată cu semnătura electronică a persoanei autorizate.

Solicitarea dvs. va fi analizată de către specialiștii responsabili și veți primi un mesaj cu detaliile aferent termenului vizitei la bancă chiar pe adresa dvs. de e-mail.

Vă aducem la cunoștință că dacă plățile dividendelor în numerar depășesc suma de 100.000 de lei (inclusiv totalul pentru anul calendaristic curent), vor fi mai îndelung procesate, din cauza verificărilor suplimentare și/sau aprobărilor, inclusiv de către organele de stat.

Bineînțeles, puteți să vă prezentați cu documentele menționate mai sus direct la sucursala băncii, însă în cazul în care suma depășește limita menționată în paragraful anterior (inclusiv totalul pentru anul calendaristic curent), verificarea ar putea dura mai mult decât de obicei.

De asemenea, vă reamintim că aveți întotdeauna posibilitatea de a plăti dividende acționarilor dvs. prin transfer bancar către contul curent sau contul de card.

În cazul în care aveți întrebări, vă rugăm să contactați serviciul de asistență maib la numărul - 1314.

 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok