Maib recomandă: trei jocuri interactive de dezvoltare a competențelor financiare

La maib avem certitudinea că educația financiară poate fi diversă și captivantă, iar, din câte se știe, cel mai eficient mod de a îmbina distracția și studiul este jocul. Anterior, ți-am recomandat cinci jocuri de educație financiară pe care le poți practica în familie, însă de această dată, îți sugerăm câteva opțiuni potrivite adulților.

Așadar, fiindcă lumea digitală ne bucură cu o varietate de opțiuni potrivite pentru diverse preferințe, maib îți recomandă trei jocuri video cu și despre bani, care îți vor dezvolta abilitățile de gestionare a banilor și înțelegerea lumii economice.

Stardew Valley

Stardew Valley este un joc de simulare a vieții reale, unde trebuie să înveți să gestionezi și să dezvolți o fermă. Jocul începe prin faptul că avatarul tău virtual moștenește vechea fermă a bunicului și trebuie să facă toate cele necesare pentru a o pune în funcțiune. Adică, practic trebuie să te ocupi de plantarea, întreținerea și recoltarea culturilor pentru a le vinde la magazinul local, iar fiecare decizie luată își are consecințele corespunzătoare.

Odată ce câștigi suficienți bani, poți construi hambare și poți cumpăra animale de fermă de care să ai grijă, iar dacă vrei să câștigi mai mulți bani, trebuie să investești bani în echipamente și instrumente inovative – la fel ca în viața reală. Astfel, Stardew Valley este un joc minunat pentru a învăța cum să gestionezi banii, cum să-ți setezi prioritățile financiare și cum să investești.

The Sims

Fiecare dintre noi a auzit cel puțin o dată despre faimosul joc The Sims. Iată că acesta poate servi și drept un instrument captivant de însușire a conceptelor de gestionare a banilor și de înțelegere a raportului cauză-efect în deciziile noastre financiare.

The Sims este un joc care simulează viața reală, unde fiecare jucător își creează oameni numiti Sims și le controlează viața. Așadar, în Sims ai puterea de a controla tot cursul jocului: de la îmbrăcăminte, prietenii și partenerii de viață ai personajelor și până la cariera acestora. Fiecare dintre personaje trebuie să muncească pentru a începe să câștige bani cu ajutorul cărora își pot plăti facturile și lucrurile dorite. Toate ca-n viața reală!

Iar un aspect care face ca lucrurile să se asemene și mai mult cu realitatea este faptul că, dacă nu plătești facturile la timp, ajungi față în față cu consecințele acestei decizii. Sims este unul dintre cele mai bune jocuri pentru a învăța responsabilitatea pe care o avem odată cu apariția banilor în viața reală, cum să investim corect și cum să economisim pentru a ne atinge scopurile personale.

Idle Bank

Pentru pasionații de banking și business, recomandăm jocul captivant Idle Bank. În cadrul acestuia, jucătorii pot conduce și dezvolta afacerea din domeniul bancar până la culmi inimaginabile. Câștigă bani, investește inteligent pentru a-ți crește afacerea și pentru a stimula economia. Automatizează-ți fluxul de lucru angajând manageri și fă-ți bancherii să lucreze, chiar și în absența ta.

Idle Bank îți oferă posibilitatea să-ți lărgești rețeaua de bănci, să-ți gestionezi angajații și să faci lucrurile să funcționeze pentru a-ți satisface clienții și pentru a crește profitul. Jocul este foarte util pentru toți cei interesați de afaceri, dar și pentru persoanele care vor să-și dezvolte gândirea strategică.

Tu prin ce jocuri îți dezvolți abilitățile de educație financiară?

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok