Octombrie Roz. Echipa maib a alergat pentru promovarea prevenției cancerului mamar

Fundița roz prinsă la piept, energia pozitivă, zâmbetele largi și încălțămintea sportivă au fost accesoriile de nelipsit pentru comunitatea maib Activ la Superlativ, care a alergat pe traseele pitorești de la Orheiul Vechi, în contextul campaniei mondiale „Octombrie Roz” de conștientizare și prevenție a cancerului mamar.

Prin acest gest, membrii comunității au manifestat susținere și solidaritate față de femeile care luptă cu această maladie. Printre cei 30 de alergători maib a fost și Andrei Urzîca, Consilier relații clienți în cadrul Sucursalei Mihai Eminescu. Pentru el, cursele de alergare au devenit deja o obișnuință, însă a parcurs în premieră o distanță în susținerea unei cauze nobile.

Motivația mea pentru a mă alătură cursei de 10 km a fost de a-mi demonstra că pot mai mult decât cei 5 km parcurși la Maratonul Chișinău și… am reușit. Energie și forță mi-au oferit colegii cu care am parcurs această distanță împreună, din pasiunea față de alergat și bucuria de a petrece timpul și în afara birourilor. Pentru mine este doar începutul unor astfel de alergări în susținerea unor cauze sociale, dar nu și ultima. Îi îndemn pe toți să creadă în forțele proprii: aleargă pentru că TU POȚI!

Cursa neobișnuită a fost parcursă și de Cristina Dolgaia, Specialist principal controlling. Pentru Cristina, participarea în cadrul evenimentelor sociale nu este o premieră. Un gest mărinimos de curaj și solidaritate l-a făcut și în 2017, atunci când a donat cosița pentru confecționarea perucilor destinate femeilor care trăiesc consecințele tratamentelor pentru cancerul mamar.

M-am simțit minunat cu colegii, așa gen de evenimente consolidează extrem de mult echipa și îți provoacă un respect special față de angajator. Te face să te simți mândru că faci parte din cea mai mare și puternică echipa bancară din țară care, pe lângă profesionalismul incontestabil, dă dovadă de poziție civică, de o mărinimie deosebită și o arzătoare dorință de a face ca lumea să devină mai bună, în cazul dat prin a susține femeile care luptă sau au învins cancerul mamar. Nici de această dată maib nu a rămas indiferent. Mă bucur că valorile mele personale coincid cu cele ale băncii în care muncesc. Asta mă fidelizează și mai mult ca angajat.

Luna octombrie este dedicată la nivel mondial conștientizării și prevenției cancerului la sân – cel mai răspândit tip de cancer în rândul femeilor. Totuși, această maladie a fost declarată curabilă (vindecabilă) de Organizația Mondială a Sănătății în condițiile vigilenței sporite din partea pacienților și angajaților medicali, accesului la serviciile de screening, diagnostic precoce și tratament.

În acest sens, în perioada octombrie – noiembrie, maib în parteneriat cu o clinică privată din capitală oferă angajaților băncii o consultație primară gratuită la medicul mamolog.

Luna privind conștientizarea cancerului mamar a fost declarată în 1985 de Societatea Americană a Cancerului, stabilită prin convenție internațională și susținută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Fii responsabil – ai grijă de sănătatea ta!

Despre maib

Prin politica sa de responsabilitate socială corporativă și comunitățile interne, maib investește în proiecte sociale şi în susţinerea cauzelor nobile. Comunitatea Activ la Superlativ, care recent a împlinit 2 ani de la fondare, promovează spiritul sportiv, modul activ de viață și contribuie la popularizarea sportului. Membrii Activi la Superlativ participă constant la competițiile organizate în cadrul proiectelor „Run Pink Moldova”, „700 de minuni”, „Run for Children”, „Foc la ghete pe biciclete” și altele. Suntem convinși că implicarea face diferența și împreună putem contribui la fortificarea unei societăți mai bune.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok