Platforma online „StartUp-Moldova”

Moldova Agroindbank sprijină tinerii inteligenţi şi creativi: în premieră pentru Moldova se lansează platforma online de susţinere a proiectelor inovatoare


Asociaţia Obştească „StartUp-Moldova”, care a întrunit tineri inteligenţi, energici, cu spirit de iniţiativă, în premieră pentru Republica Moldova a lansat o platformă online de dezvoltare a proiectelor inovatoare ale tinerilor creatori. Astfel, prin intermediul platformei online „StartUp-Moldova” tinerii vor avea posibilitatea să-şi înregistreze proiectele în spatiul virtual pentru ca acestea să fie văzute de persoanele interesate să susţină financiar diferite idei inovatoare. Platforma este creată cu suportul Sponsorului General al proiectului, BC “Moldova Agroindbank” SA şi urmează să fie lansată la începutul lunii mai.

Co-fondatorul asociaţiei „Start-Moldova”, Alexandru Popovici, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că această platformă vine să elimine sistemul de donaţii, care va fi înlocuit cu cel de oferire a unei recompense pentru contribuţia financiară la susţinerea proiectului. Tinerii urmează să facă 10 paşi prin care să-şi facă public proiectul propus spre finanţare. Autorii vor oferi informaţii despre sine, vor face un spot video scurt despre proiect, vor plasa un CV pe platformă şi date despre finanţarea necesară. Alte persoane vor afla mai multe despre proiect şi vor decide dacă vor să-l susţină financiar. Autorii proiectelor vor avea la dispoziţie 60 de zile pentru a aduna suma necesară.

Directorul proiectului de creare a platformei, Iurie Crijanovschi, a comunicat că „StarUp-Moldova” va fi promovată printre tinerii din mai multe instituţii de învăţământ. Acum se lucrează la crearea paginii electronice a platformei.
Reprezentanţii Asociaţiei „Start-Moldova” au ţinut să mulţumească Sponsorului General - Moldova Agroindbank - pentru suportul acordat în lansarea proiectului.

La rîndul său, Ala Polustanova, şef al Departamentului Elaborarea şi Administrare Produselor în activitate retail al MAIB, a dat asigurări că sprijinul băncii nu se limitează la etapa de lansare a proiectului: “Prezenţa Moldova Agroindbank în cadrul acestui proiect este foarte organică. Sîntem alături de tineri. Avem în portofoliul nostru servicii şi produse destinate exclusiv acestei categorii de clienţi. În acest sens am aderat şi la proiectul pe creare a platformei on-line „StartUp-Moldova”, fiind ferm convinşi că acest aport va contribui la stabilirea unui nou instrument, eficient, transparent şi durabil de dezvoltare şi promovare a spiritului creator printre tineri. Vom acorda în continuare tot sprijinul consultativ, tehnic şi logistic pentru ca proiectele cîştigătoare să fie implementate cu succes”, a menţionat Ala Polustanova.

Alexandru Postolachi, directorul Filialei nr. 15 Moldova Agroindbank, a mulţumit AO „Start-Moldova”, care este clientul MAIB, pentru invitaţia de adera la acest proiect inteligent şi a dat asigurări că specialiştii filialei pe care o conduce vor oferi tot suportul necesar pentru buna gestionare a proiectului “StarUp-Moldova”.

Susţinerea tinerilor în lansarea afacerilor, în îmbunătăţirea condiţiilor de trai constituie o prioritate în activitatea BC “Moldova Agroindbank” SA. Din portofoliul produselor şi serviciilor băncii destinate tinerilor fac parte creditele “Avanti”, creditele pentru lansarea afacerilor “Start-up”, creditele oferite în cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET) care se acordă cu proţiunea de grant, creditele pentru tinerii din sectorul rural, cardurile bancare “Avanti”, etc.
 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok