#inspirăm experiențe. Descoperă beneficiile unei navete comune până la job și înapoi

Drumul către job poate fi uneori plăcut, alteori cu ambuteiaje și stări nervoase. Fiindcă trăim într-o lume a canalelor de comunicare digitală și a flexibilității muncii, avem multiple posibilități de a ajunge la birou sau chiar de a lucra remote.

Într-un sondaj recent pe pagina de LinkedIn maib am descoperit că 46% dintre respondenți utilizează transportul public pentru a ajunge la job, 44% au mijloc de transport personal, 9% merg pe jos, iar 1% folosesc trotineta sau bicicleta.

Dacă te deplasezi către și de la job cu mașina personală, fie că vrei să contribui la diminuarea ambuteiajelor din orașul tău sau preferi să ai companie, car sharing (sau navetă comună) este un bun exemplu de urmat.

Pentru că la maib ne pasă de mediul înconjurător și vrem să aducem o schimbare pozitivă în tot ceea ce înseamnă poluarea mediului, iată câteva motive pentru care să alegi o navetă comună cu colegii tăi.

Economisești bani

”Car sharing” reprezintă o modalitate excelentă de a economisi bani. Costurile asociate transportului, precum carburantul și tarifele de transport public pot fi reduse semnificativ atunci când mai mulți colegi călătoresc împreună. Maib încurajează angajații să descopere cum această inițiativă aduce atât beneficii financiare individuale, cât și oportunități pentru a economisi în comun.

Dezvoltarea relațiilor sociale

Timpul petrecut împreună în drum spre muncă și înapoi poate deveni o ocazie de a crea legături de prietenie, împărtășind experiențe, interese și discutând despre diverse subiecte. Această interacțiune socială în afara mediului de lucru formal poate contribui la o atmosferă mai plăcută și armonioasă în cadrul echipei.

Mai puține ambuteiaje

În mod rațional, cu cât mai multe persoane își împărtășesc naveta, cu atât mai puține mașini vor fi pe șosele. Logic, acest lucru ar însemna că ar exista mai puțină aglomerație și, prin urmare, mai puțin stres pentru cei care optează să conducă sau, poate, 5 minute în plus de somn.

Reducerea impactului ecologic și asupra sănătății

Reducerea numărului de mașini în trafic contribuie la diminuarea poluării și a amprentei de carbon. Mai multe studii au arătat că șofatul în traficul de vârf poate avea un impact negativ asupra sănătății tale. Stresul provocat de naveta auto poate fi, de asemenea, un început nefavorabil pentru ziua de lucru a oricui.

Sfaturi pentru o navetă comună de nota 10

  • Confirmă întotdeauna ora, data și prețul călătoriei înainte de a începe deplasarea efectivă;
  • Faceți schimb a datelor de contact cu partenerul de călătorie;
  • Nu fuma sau nu mânca în mașina altcuiva fără a-i cere permisiunea în prealabil;
  • Nu întârzia: este important să fii la timp; întârzierea ta te poate afecta atât pe tine, cât și pe ceilalți colegi;
  • Menține o atitudine deschisă: unii oameni preferă să discute, în timp ce alții aleg să călătorească în tăcere.

Maib te încurajează să explorezi opțiunile de împărtășire a navetei și să descoperi împreună cu colegii avantajele acestei practici. În acest fel, vom construi nu doar o comunitate profesională mai strânsă, ci vom contribui și la protejarea mediului, și la îmbunătățirea calității vieții.

O bună parte a echipei maib deja testează avantajele car sharing, iar concluziile noastre în primele 3 luni de experiență confirmă că metoda are doar beneficii, fiind dezvoltatoare de prietenii, de networking de calitate și contribuie la consolidarea spiritului de echipă.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok