Close
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Tarife şi condiţii generale
Tarife şi condiţii generale
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Extrase Electronice Transfer P2P Transfer T2C
Ai susţinerea MAIB pentru achitarea plăţilor amânate la credite pentru persoane fizice 08.05.2020

Ai susţinerea MAIB pentru achitarea plăţilor amânate la credite pentru persoane fizice

În această perioadă, ştim că te încearcă mai multe întrebări. Dacă unul dintre semnele tale de întrebare este ce faci când perioada de amânare la achitarea creditelor pentru persoane fizice ia sfârşit, trebuie să cunoşti următoarele:
 
Ai susţinerea MAIB: Amânare la rambursarea plăţilor lunare
 
Sprijinind clienţii în situaţia cauzată de COVID-19, Moldova Agroindbank a anunţat în luna martie amânarea plăţilor lunare aferente creditelor până la data de 31 mai. Pentru perioada lunilor martie – mai 2020 banca nu va calcula penalităţi şi/sau dobânzi de întârziere la plăţile datorate.
 
Acum, suntem aproape de revenirea la un ritm normal de viaţă şi, cu siguranţă, îţi faci deja planuri cum să îţi gestionezi bugetul în viitorul apropiat. Aşa cum a fost anunţat, ai două opţiuni:
 1. Să achiţi în luna iunie toată datoria acumulată.
 2. Să beneficiezi de Oferta privind restructurarea creditelor şi stabilirea unui nou grafic de plată.    
Modalitatea de restructurare depinde de tipul creditelor deţinute. 
 
Creditele asigurate cu gaj/ipotecă
 
Sunt eligibile restructurării creditele care întrunesc cumulativ următoarele condiţii: 
 • la data 17.03.2020 nu au înregistrat restanţe mai mari de 30 de zile;
 • fac parte din creditele, la care banca a permis debitorului să nu efectueze pe parcursul perioadei martie – mai 2020 plata sumelor datorate băncii conform graficului de rambursare la contractul de credit (dobânzi şi comisioane calculate la soldul creditului şi corpul creditului).
Pentru restructurarea creditelor asigurate cu gaj/ipotecă ai 2 opţiuni:
 1. Achiţi în perioada 01.06 - 31.07.2020 atât plăţile amânate, cât şi plăţile curente, fără respectarea graficului de rambursare (debitorul singur va decide în cadrul acestei perioade când şi ce sume va achita) şi fără calcularea de către bancă a penalităţilor la sumele neachitate în termen, cu revenirea începând cu luna august 2020 la graficul de rambursare a creditului stabilit iniţial în contractul de credit şi continuarea relaţiilor contractuale iniţiale, iar calculul zilelor restante va fi reluat începând cu 01.07.2020.
 2. Formarea unei obligaţii suplimentare compusă din Plăţile amânate şi formarea unui grafic suplimentar de rambursare, separat de cel de bază, pe un termen de 12 luni, cu aplicarea la Plăţile amânate a ratei dobânzii şi a comisionului de administrare în mărime de 0%.  
Dacă doreşti să beneficiezi de restructurare, te rugăm să te prezinţi în mod obligatoriu la bancă în perioada 18 mai  – 10 iunie la sucursala Moldova Agroindbank pentru a depune cererea  privind restructurarea creditului şi să semnezi un acord adiţional la contractul de credit. Trebuie să ai doar buletinul de identitate valabil şi copia contractului de credit.
 
Creditele neasigurate: Multiopţional, Frappe, Cappuccino, Espresso şi Refinance 
 
Sunt eligibile restructurării: 
 • creditele care la data 17.03.2020 nu au înregistrat restanţe mai mari de 30 zile;
 • creditele care au beneficiat pe parcursul perioadei martie – mai 2020 de amânarea totală sau parţială a plăţilor aferente contractelor de credit.
Restructurarea creditelor neasigurate se va efectua prin: 
 • includerea în corpul creditului a plăţilor amânate la credit în perioada lunilor martie-mai 2020 (fără capitalizare dobânzi şi comisioane), astfel că soldul creditului în luna iulie va fi egal cu soldul creditului din luna martie;
 • încheierea unui nou grafic de rambursare, cu începerea achitărilor anuităţi (credit + dobândă + comision de administrare) din luna iulie 2020; 
 • extinderea datei scadenţei creditului cu 6 luni;
 • în perioada 1 - 30 iunie 2020 dobânda va constitui 0%;
 • în lunile iunie - iulie 2020 clientul va achita proporţional dobânda şi comisionul de administrare lunară, calculate în perioada martie - iunie 2020.
Notă: Pentru creditele cu termenul final de rambursare în perioada martie – mai 2020 nu se va efectua procedura de restructurare şi prorogare a termenelor finale.
 
Dacă nu doreşti să beneficiezi de restructurare, te rugăm să depui în mod obligatoriu cererea  de refuz la una dintre sucursalele MAIB, prin email la adresa inform@maib.md sau să ne informezi la numărul de telefon 1313 până la 22 mai a.c. În acest caz, urmează sa achitaţi suma plăţilor amânate în luna iunie a.c., în această perioadă banca nu va calcula dobânzi şi penalităţi de întârziere, iar calculul zilelor restante va fi reluat începând cu 01.07.2020.
Atunci când vii la sucursală, trebuie să ai doar buletinul de identitate valabil şi copia contractului de credit.
 
În cazul creditelor Card de credit, Overdraft acordat la card de debit, LiberCard:
 • clienţii urmează să achite plăţile amânate până la 31.07.2020;
 • în cazul creditelor menţionate, banca:
nu va calcula penalităţi şi dobânzi de întârziere până la 31.07.2020;
va relua calculul zilelor restante începând cu 01.07.2020;
nu va reclasifica creditele menţionate într-o categorie mai dură decât cea existentă.
 
Ai susţinerea MAIB: Fără costuri în plus
 
Restructurarea acestor credite va fi efectuată fără nici un cost suplimentar. Rata dobânzii la credit rămâne aceeaşi ca şi cea indicată în contractul de credit.
 
Pentru siguranţa ta, trebuie să ştii că sucursalele Moldova Agroindbank revin treptat la un regim normal de lucru, cu respectarea normelor sanitare, a regulilor privind numărul de persoane care se află simultan în interiorul subdiviziunii bancare şi respectând distanţa socială de minimum 1 metru.
Pentru mai multă informaţie – te rugăm să vezi răspunsurile la cele mai frecvente întrebări