Cea mai bună bancă IMM din Moldova – o nouă apreciere în palmaresul maib, din partea Global Finance

Pentru al doilea an consecutiv, maib este desemnată „Cea mai bună bancă IMM din Moldova" de prestigioasa publicație financiară internațională, Global Finance.

Acest premiu reprezintă o reconfirmare a angajamentului maib de a susține dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova și de a oferi soluții financiare simple și inteligente, care inspiră oamenii să fie mai fericiţi și afacerile - mai prospere. Maib a reușit să se distingă prin serviciile și produsele sale adaptate nevoilor IMM-urilor și antreprenorilor locali, în special în ceea ce privește finanțarea, consultanța și sprijinul pe termen lung.

Maib deservește peste 32 000 de clienți activi IMM/ Business Banking, având o cotă de piață pentru creditele acordate clienților Business Banking de 37,9% (+ 6,5% în comparație cu 2022). În anul trecut, 46% din numărul creditelor au fost acordate de maib, în primele 9 luni ale anului curent această cotă constituind 46,4%.

Andrii Glevatskyi, Vicepreședinte maib, responsabil de Diviziunea Business Banking:
"La maib, credem că succesul nostru este măsurat în reușita clienților noștri. Suntem dedicați în a aduce inovație, încredere și valoare adăugată în viețile antreprenorilor, sprijinindu-i la fiecare etapă de dezvoltare a afacerii. Acest premiu ne motivează să continuăm să dezvoltăm și să furnizăm cele mai bune produse și servicii, în sprijinul prosperității comunității noastre de antreprenori și întreprinderi mici și mijlocii din Moldova."

Global Finance este o publicație financiară de prestigiu, cunoscută pentru evaluările sale riguroase și criteriile de selecție stricte. Titlul „Cea mai bună bancă IMM din Moldova” este acordat în urma unei analize ample a serviciilor bancare destinate sectorului IMM/ Business Banking.

Editorii Global Finance au selectat câștigătorii premiilor la categoria ”Cea mai bună bancă pentru IMM-uri” pe baza dosarelor depuse de către bănci și a cercetărilor independente, cu contribuții din partea experților din industrie, directori și experți în tehnologie.

Joseph Giarraputo, Fondatorul și directorul editorial al Global Finance:
„Întreprinderile mici și mijlocii reprezintă majoritatea economiei globale, indiferent de regiunea geografică. Prin identificarea partenerilor financiari care se concentrează pe acest segment și care servesc clienții locali oferindu-le un spectru larg de oportunități de banking, Global Finance oferă un serviciu unic antreprenorilor care își doresc să acceseze nivelul următor pentru necesitățile lor financiare.”

Maib rămâne dedicată să ofere servicii de calitate superioară, să inoveze în domeniul financiar și să sprijine creșterea și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din țara noastră.

Despre Global Finance
Global Finance, fondată în 1987, are un tiraj de 50.000 de exemplare și cititori în 193 de țări. Publicul Global Finance include ofițeri corporativi și financiari seniori responsabili de luarea deciziilor strategice și de investiții în companii multinaționale și instituții financiare. Site-ul acestora – GFMag.com – oferă analize și articole care sunt moștenirea a 37 de ani de experiență pe piețele financiare internaționale. Global Finance are sediul în New York, cu oficii în întreaga lume. Global Finance premiază în mod regulat cele mai performante bănci și alți furnizori de servicii financiare. Aceste premii au devenit un standard de încredere de excelență pentru comunitatea financiară globală.

Despre maib
Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o pondere de 31,6% din depozite și 37,9% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul semestrului I 2023. Banca are o importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din țările baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente. În anul 2023 maib a fost desemnată  „Cea mai bună bancă din Moldova” de către EMEA Finance, Euromoney și Global Finance.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok