MAIB şi ASEM au semnat un acord de parteneriat

Astăzi MAIB şi Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) au încheiat un nou acord de parteneriat pentru a implementa în comun o serie de proiecte academice, de cercetare şi educaţionale. Acordul a fost semnat de Giorgi Shagidze, Preşedintele MAIB, şi Grigore Belostecinic, Rectorul ASEM.

Acordul include domeniile de cooperare în aspecte educaţionale, programe de internship pentru studenţii ASEM, zile de carieră, programe de instruire şi alte evenimente prin care MAIB se va implica în procesul educaţional. Începând din septembrie, lunar, angajaţii băncii vor susţine lecţii publice pentru studenţii ASEM, contribuind astfel la buna pregătire a studenţilor şi la oferirea de informaţii valoroase din mediul de afaceri.

Prima lecţie publică pentru studenţii ASEM a fost susţinută de Preşedintele MAIB. Giorgi Shagidze a vorbit despre tendinţele importante în banking pe termen scurt, mediu şi lung, viziunea MAIB pentru nivelul următor, abordarea agile în bankingul modern, paşi concreţi pentru o carieră de succes în sectorul bancar şi altele.

Circa 70 de studenţi şi absolvenţi au fost prezenţi la eveniment, care a oferit o bună motivaţie şi ghidare pentru participanţi, mulţi dintre ei fiind selectaţi în programul MAIB de internship.

Giorgi Shagidze, Preşedintele MAIB, a declarat:

„Cooperarea MAIB cu universităţile din Republica Moldova este o investiţie în viitorul nostru comun şi intenţionăm să valorificăm din plin parteneriatul cu ASEM pentru a creşte calitatea pregătirii profesionale şi a extinde oportunităţile de carieră ale studenţilor, oferindu-le acces la mediul real de business şi sporindu-le motivaţia profesională şi personală. 

MAIB are ambiţia să avanseze la nivelul următor, promovând inovaţiile şi tehnologiile şi suntem convinşi că vom atinge rezultatele scontate doar prin educaţie şi instruiri de calitate. Scopul acordului de parteneriat este de a ne implica mai mult în procesul educaţional, fapt ce va contribui ulterior la creşterea nivelului de pregătire a viitorilor angajaţi. Adresez mulţumiri ASEM şi rectorului Grigore Belostecinic pentru găzduire şi sunt sigur că vom culege roadele proiectelor în anii următori”.  

Grigore Belostecinic, Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova:

„Atât ASEM, cât şi MAIB marchează în acest an o aniversare importantă de 30 de ani, un motiv în plus pentru a iniţia un nou acord de colaborare la un nivel superior şi în beneficiul ambelor părţi. Avem nevoie de o implicare mai activă a entităţilor economice, a potenţialilor angajatori ai absolvenţilor noştri în toate activităţile desfăşurate în ASEM, începând cu planurile de studii, conţinutul cursurilor, studiile de caz din businessul real, stagii de practică – sunt domenii importante în care MAIB ne poate fi de un real folos în vederea creşterii calităţii studiilor.

Totodată, ca angajator, MAIB va putea beneficia de absolvenţi ASEM mai bine pregătiţi care să se poată încadra mult mai uşor în activităţile desfăşurate de bancă”.

Despre MAIB

MAIB este liderul sectorului bancar din Republica Moldova. Deţine o cotă de peste 34% la credite şi 31% din volumul depozitelor din sectorul bancar. Banca are peste 2250 de angajaţi, reprezentând puţin peste un sfert din angajaţii din bankingul din ţară. Resursele umane reprezintă un domeniu cheie pentru MAIB în noua sa strategie. Banca îşi propune să crească loialitatea angajaţilor, să dezvolte o cultură corporativă, să promoveze leadershipul şi managementul performanţei. Pe termen mediu un obiectiv al MAIB este menţinerea angajamentului angajaţilor la nivelul de peste 85%. Implicarea MAIB în activităţi educaţionale este parte din acţiunile de responsabilitate socială ale băncii, dar şi din acţiunile menite să construiască relaţiile cu viitorii potenţiali angajaţi.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok