Maib, desemnată „Cea mai bună bancă în Moldova în anul 2022” de revista Global Finance

Maib este onorată să fie premiată pentru al șaselea an consecutiv cu distincția „Cea mai bună bancă în Moldova” (Best Bank in Moldova) în cadrul competiției organizată de revista Global Finance. La cea de-a 29-a ediție a concursului „Best Bank Awards”, alături de bănci din 21 de țări din Europa Centrală și de Est, maib a fost apreciată de publicația internațională ca fiind cea mai bună bancă din țară pentru progresul realizat și rezultatele obținute.

Anul trecut, maib a reușit să obțină rezultate excelente în toate domeniile: creșterea activelor, profitabilitate, extindere geografică, relații strategice, dezvoltarea afacerilor noi şi produse inovatoare. În plus, performanțele băncii au fost apreciate de specialiști din industria bancară și experți din domeniu.

Joseph D. Giarraputo, director editorial al Global Finance, a menționat:

„Într-o lume financiară incertă, liderii corporativi se confruntă cu un nou set de provocări în ceea ce privește relațiile bancare. Ca urmare a problemelor enorme cauzate de pandemie, aceste schimbări implică o atenție sporită privind relațiile comerciale globale. Premiile noastre sprijină factorii de decizie în selectarea celor mai buni parteneri financiari”.

Giorgi Shagidze, Președintele maib, a declarat:

„Adresez mulțumiri revistei Global Finance pentru această apreciere. Maib și-a continuat angajamentul în ceea ce privește inovarea, oferind clienților soluții bancare mai bune, perfecționate, urmărind să fie la doar un click distanță. Vom continua să ne desfășurăm activitatea cu excelență, pentru a stabili un nou standard al experienței clienților. Totodată, le mulțumesc clienților noștri pentru performanțele obținute împreună anul trecut”.

Principalele realizări ale maib în ultimul an:

  • activele au crescut cu 22,8%;
  • portofoliul de credite a crescut cu 26,1%;
  • portofoliul de credite pentru IMM-uri a crescut cu 35%, iar cota de piață pe acest segment - cu 4%;
  • numărul de clienţi a ajuns la 901 mii;
  • numărul utilizatorilor aplicației maibank a crescut cu 66,4%.

Global Finance este o publicație financiară de top destinată factorilor de decizie din lumea finanțelor. Publicația realizează sistematic un top al celor mai performante bănci și al furnizorilor de servicii financiare. Aceste premii au devenit un standard de încredere pentru comunitatea financiară globală ca indicator al excelenței.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, deținând 31,4% din activele sectorului bancar și având o cotă de 34,9% din credite, conform situației din 31 decembrie 2021. Banca oferă 26% din creditele ipotecare acordate moldovenilor, deservește peste 35% din populația Moldovei și se numără printre cei mai mari angajatori din țară.

Banca este bine capitalizată, cu un coeficient de capital de nivel 1 de 21,1% la 31 decembrie 2021. Maib este recunoscută pe larg pentru calitatea deservirii și produsele sale inovative. Din 2018, cel mai mare acţionar al maib este un consorțiu care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup de gestionare a activelor în țările baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente din Europa.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok