MAIB în topul celor mai mari bănci

Moldova Agroindbank, în topul celor mai mari bănci din Europa de Sud-Est.

BC “Moldova Agroindbank” SA a fost inclusă în topul celor 100 cele mai mari bănci din Europa de Sud-Est după totalul activelor la data de 31 decembrie 2011, realizat de către agenţia internaţională SEE News, cu sediul la Sofia.

Avînd cele mai mari active pe sistemul bancar din ţară, care depăşesc suma de 600 milioane de euro, Moldova Agroindbank a fost plasată pe locul 88 din cele 100 cele mai mari bănci din regiunea Europei de Sud-Est. Acesta este cel mai bun rezultat obţinut de cele două bănci moldoveneşti incluse în clasamentul "SeeNews TOP 100 SEE Banks". MAIB a depăşit cu 6 puncte în clasament cea de-a doua bancă, fapt care îi reconfirmă statutul de lider naţional incontestabil.

În clasament au fost incluse, de asemenea, cele mai mari instituţii financiar-bancare din România, Bulgaria, Croaţia, Slovenia, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Albania, Bosnia. În total, au fost analizate datele a mai mult de 240 de bănci din regiune, inclusiv reprezentanţele băncilor străine.

BC “Moldova Agroindbank” SA este cea mai mare bancă din Moldova, după nivelul activelor, care au atins în primul semestru al anului current un nivel istoric, depăşind suma de 10,24 mlrd de lei.

În 2009, activele BC “Moldova Agroindbank” SA constituiau 7,819 mlrd lei, în 2010 - 8,388 mlrd lei, în 2011 - 9,2 mlrd lei.

See News este o platformă pentru furnizarea de ştiri şi informaţii din ţările din Sud-Estul Europei. Accentul este pus pe ştiri corporative şi financiare, care ajung la un număr mare de clienţi străini, agenţii guvernamentale, bănci de investiţii şi companii de top. SeeNews oferă informaţii relevante pentru luarea deciziilor de către investitori, profesionişti din domeniul financiar, directori de companii şi investitori de pe pieţele emergente.

Agenţia este citită nu doar în regiune, ci şi în ţările din toată lumea, avînd mai mult de 6,5 milioane de clienţi.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok