Maib - liderul pieței pe toate segmentele cheie, potrivit Euromoney

Maib a adăugat încă o apreciere importantă în palmares, fiind desemnată de publicația Euromoney lider de piață pe 3 segmente cheie, și anume Corporate Banking, Digital și Responsabilitate Socială Corporativă. Clasamentul Euromoney este rezultatul unui studiu bine documentat, realizat în baza indicatorilor de performanță, a sondajelor și a opiniilor experților din domeniul bancar. Anual în cadrul programului de premii al Euromoney, care a fost lansat în 1992, sunt înscrise mai mult de 2000 de cereri din partea a peste 500 de bănci de top din 113 țări, fiind recunoscută excelența la nivel global, regional și individual de țară.

Giorgi Shagidze, Președinte al Comitetului de Conducere maib:

„Suntem mândri că eforturile noastre au dus la aceste rezultate remarcabile. În ultimii doi ani, maib s-a angajat într-o transformare foarte ambițioasă. Ne-am modernizat procesele și produsele pentru a fi mereu orientați către clienți și pentru a face din digital banking motorul creșterii noastre. Clasarea pe primul loc în Moldova pe toate segmentele cheie este dovada că munca noastră asiduă a dat roade. Aș dori să mulțumesc clienților noștri și echipei maib pentru această realizare.”

Transformarea maib

Strategia centrată pe client, profesionalismul și multiplele avantaje oferite de maib clienților săi au creat un mediu favorabil creșterii rapide a portofoliului de clienți.

În 2021, maib și-a propus, prin actualizarea obiectivelor sale strategice, să devină lider de piață în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor digitale, iar premiul pe segmentul Digital Banking confirmă eforturile pe care le depune pentru modernizarea canalelor sale digitale, cu accent deosebit pe confort, siguranță și experiența clientului.

În domeniul responsabilității sociale corporative, în ultimii ani maib și-a intensificat eforturile, fiind implicată în inițiative importante, înalt apreciate de comunitate. În ceea ce privește activitatea Corporate Banking, maib este deosebit de apreciată de clienți prin modelul de afaceri și strategia care pune clientul în centrul atenției.

Maib reușește să obțină rezultate din ce în ce mai bune prin transparență, spirit inovator și de echipă, profesionalism, orientare către client, faptul că este demnă de încredere și agilă.

 Revista Euromoney a fost lansată în 1969 pentru a reflecta apariția piețelor de capital transfrontaliere internaționale. Euromarket-ul, nume preluat de revistă, este predecesorul piețelor de capital globale moderne. Actualmente, Euromoney este revista principală a lumii financiare angro, a instituțiilor și a utilizatorilor săi de peste mai bine de 50 de ani.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o pondere de 32,7% din depozite și 35,5% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul primului semestru al anului 2022. Banca are o importanță sistemică, deservind aproape o treime din populația țării.

Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din țările baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente din Europa.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok