MAIB - Cea mai bună bancă din Moldova, 2021, potrivit Euromoney

MAIB a fost desemnată Cea mai bună bancă din Moldova la Premiile Euromoney 2021. Acestea se acordă instituţiilor cu cel mai înalt nivel de servicii pentru clienţi, inovaţie şi expertiză financiară. Premiul prestigios subliniază poziţia de lider a MAIB în sistemul bancar din Moldova, caracterizat prin creşteri la majoritatea indicatorilor de bază (cota de piaţă, profitabilitate), precum şi prin investiţiile continue ale MAIB în inovare şi servicii pentru clienţi. 

Giorgi Shagidze, Preşedintele MAIB, a menţionat:
„Suntem încântaţi şi mândri să primim acest important şi valoros premiu. Este o reconfirmare a eforturilor şi progresului pe care îl facem în oferirea celei mai bune experienţe bancare clienţilor noştri, a rolului nostru de lider în implementarea standardelor de guvernanţă corporativă, a calităţii şi inovaţiei. Vom valorifica toate punctele forte şi vom continua să fim un catalizator pentru implementarea celor mai bune practici mondiale în sectorul bancar moldovenesc. Adresez mulţumiri întregii echipe MAIB, clienţilor şi acţionarilor noştri pentru acest succes remarcabil”.

Lucy Fitzgeorge-Parker, Editor Euromoney, a comentat:
„Moldova Agroindbank şi-a valorificat anul trecut poziţia de lider pe piaţă pentru a-şi creşte cota profitului total în sectorul bancar, menţinând în acelaşi timp o bază de capital robustă şi o calitate stabilă a activelor. În combinaţie cu progresele semnificative din domeniul digitalizării şi inovaţiei, acest lucru a adus în palmaresul MAIB premiul de Cea mai bună bancă din Moldova.”

Premiul Euromoney completează o serie impresionantă de premii primite de MAIB în acest an:
 
• pentru al doilea an consecutiv premiul „Cea mai bună bancă digitală în Moldova”, potrivt Global Banking and Finance Review;
• „Cea mai bună bancă în Moldova”, desemnată de Global Finance Magazine;
• Premiul pentru Excelenţă în Calitate „Straight-Through Processing Quality Award” (STP), acordat de Raiffeisen International;
• „Mercuriul de Aur” în afaceri online şi „Debutul anului” pentru Cardurile de loialitate GAMA, premiate de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

Despre MAIB
MAIB este cea mai mare bancă din Moldova, cu circa 30% din activele bancare ale ţării şi circa 35% cota creditelor. MAIB deţine o cotă de piaţă de 24,6% la creditele ipotecare. În ultimii 5 ani, MAIB a înregistrat în medie o creştere a activelor de 11,4%, o creştere a depozitelor de 11,7% şi o creştere a profitului de 8,9%. Banca deserveşte peste 20% din populaţia Moldovei şi este printre cei mai mari angajatori din ţară. Banca este bine capitalizată, cu un raport al fondurilor proprii totale de 19,54%. MAIB a obţinut în medie în ultimii cinci ani  un indicator ROE de 13,54%. MAIB este recunoscută pe scară largă pentru serviciile oferite clienţilor şi inovaţia produselor sale. Din anul 2018, cel mai mare acţionar al băncii a devenit HEIM Partners Limited, o companie înregistrată în Marea Britanie, reprezentând consorţiul internaţional de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor în ţările baltice, şi Horizon Capital, un fond de investiţii privat axat pe pieţele emergente din Europa. 

Despre Euromoney
Euromoney este o publicaţie financiară de top înfiinţată în 1967. Aceasta apreciază performanţa băncilor din aproape 100 de ţări. Din 1992, premiile publicaţiei sunt cucerite de băncile din întreaga lume în diferite nominalizări şi au fost primele de acest gen din industria bancară globală. Decizia de premiere se ia pe baza analizei performanţei industriei bancare şi a instituţiilor financiare din diferite ţări.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok