Close
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online
InternetBanking MAIBankMobile ExtraseElectronice CereriElectronice TransferP2P TransferT2C
​MAIB: stabilitatea băncii este de importanţă majoră pentru întregul sistem economic 07.10.2019

​MAIB: stabilitatea băncii este de importanţă majoră pentru întregul sistem economic

Imaginea Moldova Agroindbank este un activ extrem de valoros, consolidat de-a lungul anilor prin acţiunile pe care echipa le întreprinde zilnic, prin multitudinea proiectelor financiare, economice şi sociale implementate an de an, şi prin încrederea cu care ne investesc clienţii, partenerii şi acţionarii noştri. 
 
În ultimul timp banca, precum şi acţionarii băncii sunt supuşi unei campanii de denigrare, bine-orchestrate, bazate pe declaraţii false şi manipulatoare lansate în spaţiul public. Diseminarea acestora prin intermediul unor instituţii media prezintă riscul de prejudiciere a imaginii băncii.

Pentru MAIB relaţia cu clienţii este prioritară. În cazul casetelor de siguranţă, din 81 de persoane afectate, majoritatea au fost pe deplin satisfăcute de acţiunile întreprinse de bancă, inclusiv oferirea unei compensaţii de până la 500 mii de lei pentru fiecare client.  Există un grup de aproximativ 15 persoane, care au ales să protesteze şi le respectăm acest drept. În acelaşi timp, acestui protest s-au alăturat protestatari "profesionişti", care se folosesc de atenţia mediatică pentru a-şi promova propria agendă. Alţii pretind că reprezintă drepturile grupului de protestatri, dar de fapt, lansează declaraţii calomnioase şi false despre MAIB. Nu putem accepta maniera în care reprezentantul grupului, dl Veaceslav Şevciuc - care nu este păgubit în cazul casetelor de siguranţă şi care deşi s-a prezentat drept avocat, nu a întreprins nicio acţiune judiciară în privinţa băncii, ci doar acţiuni de PR negativ -  ne atacă businessul cu declaraţii false, manipulatoare şi defăimătoare. 

Pornind de la faptul că MAIB este unul din pilonii de bază ai sectorului financiar-bancar, stabilitatea căruia este de importanţă majoră pentru întregul sistem economic al statului, dar şi ţinând cont de faptul că imaginea băncii aparţine şi clienţilor, şi partenerilor noştri, declarăm că nu mai putem tolera o astfel de abordare. 

În aceste circumstanţe, anunţăm că a fost luată decizia de a iniţia, în temeiul prevederilor Legii cu privire la libertatea de exprimare nr. 64/2010, procedura de apărare a onoarei şi demnităţii MAIB prin înaintarea unei cereri prealabile în adresa dlui Veaceslav Şevciuc, prin care se solicită o plată simbolică a daunelor morale în mărime de un leu şi aducerea scuzelor publice pentru declaraţiile denigratoare la adresa MAIB. În cazul în care dl Şevciuc nu va îndeplini cele solicitate prin cererea prealabilă, MAIB se va adresa instanţelor de judecată în ordinea stabilită de legislaţia în vigoare.