info COVID-19


 

Banca ta la tine acasă Suport 24/7 Măsuri în unitățile maib Atenţie la fraude Soluţii - persoane fizice Soluţii - persoane juridice

 

Pentru că ne pasă de tine și de angajații maib care îți sunt zi de zi la dispoziție cu, probabil, cele mai avantajoase produse și servicii bancare, am reacţionat prompt, adoptând măsuri de răspuns pentru a contribui la prevenirea răspândirii COVID-19 şi pentru a te susţine să depăşești mai uşor această situaţie. Ne străduim să fim flexibili în acţiunile noastre, urmărind să reducem din impactul negativ al pandemiei asupra dezvoltării economice şi sociale, dar şi să contribuim la revenirea rapidă la normalitate.

Am creat această pagină pentru ca să fii mereu la curent cu măsurile de prevenire şi suport întreprinse de maib în contextul situaţiei cauzate de COVID-19.

 

Banca ta la tine acasă

Ne dorim ca tu și cei dragi ție să fiți în siguranţă, de aceea recomandăm în această perioadă evitarea locurile aglomerate, inclusiv sucursalele maib, optând pentru serviciile digitale, disponibile 24/7, pentru a efectua rapid şi simplu o multitudine de operaţiuni bancare de la distanță:

 • maibank – permite persoanelor fizice să efectueze zeci de operaţiuni bancare: vizualizare cont, transferuri, plata ratelor la credite, achitarea facturilor etc.
 • Internet Banking – permite clienţilor persoane fizice şi persoane juridice să realizeze o gamă vastă de operaţiuni bancare, inclusiv gestionare cont, plata ratelor la credite, operaţiuni de schimb valutar etc.
 • Terminalele multifuncţionale – permit efectuarea operaţiunilor cu numerar şi sunt la dispoziţia ta în zonele de deservire 24/24 ale maib şi în sucursalele băncii.
 • p2p.maib.md – platforma care îţi permite să faci transferuri către alte persoane într-o clipită.
 • t2c.maib.md – accesează platforma la orice oră şi oriunde ai fi, urmează paşii indicaţi şi remitenţele tale vor fi transferate pe cardul tău bancar în câteva secunde.

Pentru efectuarea plăţilor online sau în supermarketuri, îți recomandăm să folosești cardurile bancare - un instrument simplu în utilizare, care nu prezintă risc de infectare, comparativ cu bancnotele. Reţeaua de POS terminale permite achitarea cu cardul comod şi rapid, datorită tehnologiei contactless la mii de comercianţi. La bancomatele maib retragi numerar în valută naţională şi străină, alimentezi contul personal şi al terţilor. De asemenea, bancomatele cash-in îți oferă opţiunea încasării numerarului în contul de business card. Mai nou, la bancomatele maib pot fi efectuate inclusiv operaţiuni de schimb valutar, din valută străină (euro sau dolari SUA) în lei moldoveneşti.

 

Suport 24/7

Serviciul Contact Center al maib este la dispoziţia ta 24/7. Contactează-ne cu încredere, iar colegii noştri îți vor oferi suportul necesar

 • 1313 – apeluri doar din Republica Moldova;
 • +373 22 45 06 03, număr cu tarif normal, apelabil din orice rețea din străinătate.

Ne găsești și online – consultanții noștri sunt pregătiți să îți ofere ajutor pe Viber sau Telegram, disponibile pe www.maib.md. Alte solicitări le poți transmite și în scris la adresa de e-mail inform@maib.md.

 

 

Măsuri de prevenire în unităţile maib

Dacă ai venit în sucursalele maib, atunci trebuie să ştii că:

 • se va permite accesul în sucursală/agenţie pentru 2-8 clienţi simultan, în funcţie de mărimea unităţii. Te rugăm să aştepți în afara băncii când este prea aglomerat în interior;
 • accesul în unitățile maib este permis doar cu mască de protecție, purtată corect – acoperind gura și nasul. Te îndemnăm să o porți și afară, dacă aștepți în rând în preajma mai multor persoane.
 • e semn de responsabilitate să dezinfectezi mâinile la intrarea în sucursală, folosind soluţia special pusă la dispoziţia clienţilor;
 • te îndemnăm să păstrezi distanţa de minimum 1 metru faţă de alte persoane din sucursală, agenţie – indiferent că este vorba de angajaţi bancari sau alţi clienţi;
 • dacă ai revenit recent de peste hotare sau prezinți simptome ca tuse, febră, dificultăţi respiratorii, dureri în gât, te rugăm insistent să eviți vizitarea unităţilor băncii, pentru a oferi plus de protecţie persoanelor din jur.

Pentru siguranța ta și a angajaților băncii, este asigurată dezinfectarea spațiilor din sucursalele maib, –precum și a sediilor din Oficiul Central.

 

Atenție la fraude

Fii vigilent! Au fost constatate cazuri în care infractorii iau legătura cu deţinătorii de card, solicitând date confidenţiale şi poze ale cardului bancar, pentru transferarea unui presupus avans de bani sau ajutoare financiare în contextul creat de COVID-19.

Pentru a evita orice tentative de fraudă efectuate prin intermediul tranzacţiilor online, te rugăm să fii vigilent şi să respecți regulile de securitate:

 • Nu divulga nimănui numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă, pentru efectuarea tranzacţiei în mediul on-line;

 • Nu transmite cardul persoanelor terţe, nu lăsa cardul bancar la vedere şi nu permite fotografierea sau copierea datelor cardului de către persoane străine;

 • Dacă pentru efectuarea transferului ți se solicită alte date personale sau date ale cardului, manifestă prudenţă şi categoric nu divulga informaţia solicitată.

Maib nu solicită niciodată transmiterea datelor cu caracter personal sau date legate de contul bancar prin email, SMS, la telefon sau prin intermediul reţelelor de socializare.

Dacă ai întrebări sau suspiciuni în privinţa unei tranzacţii, contactează-ne imediat la numărul de telefon 1313.

 

Soluţii - persoane fizice

Credite

 • Maib a amânat până la 31 mai 2020 plata ratelor la credite, inclusiv dobânzile, susţinându-şi clienţii persoane fizice în situaţia cauzată de COVID-19. Conform deciziei, plata ratelor la credite, inclusiv dobânzile, pentru lunile martie, aprilie şi mai 2020 au fost transferate pentru luna iunie 2020. Pentru sumele date, banca a exclus orice penalitate şi/sau dobândă de întârziere.

În iunie 2020, clienţilor le-au fost oferite 2 opţiuni:

 • achitarea sumele ratelor la credit şi dobânzilor acumulate pentru perioada martie-iunie;
 • perfectarea unui nou grafic de rambursare, convenabil clientului, în baza unei cereri depuse la bancă. Modificarea graficului de rambursare a creditului s-a realizat de către bancă fără a percepe comisionul prevăzut pentru modificare.

Depozite

Depozitele persoanelor fizice, care au expirat în perioada 1 aprilie-15 mai 2020, au fost prelungite automat.

Carduri

Toate cardurile bancare emise de maib, care au expirat în intervalul de timp februarie – iulie 2020 și perioada noiembrie 2021– februarie 2022, au fost prelungite automat.

 

Soluţii - persoane juridice

Credite

 • Maib a oferit mai multe măsuri de susţinere clienţilor persoane juridice: corporate, întreprinderi micro, mici şi mijlocii:
 • Excluderea penalităţilor (dobânzi de întârziere) pentru sumele restante, acumulate în perioada 19 martie - 31 mai 2020, la creditele acordate clienţilor persoane juridice.
 • Posibilitatea de modificare a graficelor de rambursare a creditelor pentru lunile martie - mai 2020, la solicitarea individuală a clienților.
 • Excluderea comisionului prevăzut pentru procedura de modificare.
  În cazul în care clienţii solicită rambursare anticipată, banca nu percepe comision pentru această operaţiune.
 • Diminuarea ratei dobânzii, valabile până la 31 decembrie 2020. Maib a extins termenul de utilizare neîntreruptă a overdraftului la contul curent de la 30 la 90 de zile.

Carduri

Utilizarea casetelor de siguranţă

Pentru durata situaţiei cauzate de COVID-19, maib a suspendat serviciul de păstrare a bunurilor în casete de siguranţă, excepţie fiind doar consultarea casetelor de către clienţii existenţi, precum şi reîncheierea/prelungirea contractelor existente.

 

Vaccinarea împotriva COVID-19 a echipei

Sănătatea şi siguranţa angajaţilor, a clienţilor şi partenerilor noştri este în topul priorităţilor maib, ca angajator. Încă de la declanşarea pandemiei COVID-19 am asigurat echipa cu măşti de protecţie, dezinfectanţi, viziere, am intervenit cu măsuri de dezinfectare a spaţiilor, am respectat distanţa socială, am organizat lucrul de la distanţă.

Pentru că ne pasă, continuăm să întreprindem toate măsurile de protecţie împotriva COVID-19 şi încurajăm vaccinarea echipei maib, facilitând accesul la vaccin, organizând maratoane de vaccinare şi oferind o serie de beneficii angajaţilor care optează să se vaccineze şi să fie în siguranţă. Peste 60% din angajaţii maib sunt deja vaccinaţi cu schema completă, iar numărul lor creşte în fiecare zi.

 

Responsabilitate socială corporativă

Pentru că ne pasă, echipa maib a ales de la bun început să susţină sectorul medical aflat în prima linie în combaterea pandemiei, acţionând cu responsabilitate în comunitate şi unindu-şi eforturile pentru a sprijini medicii, pacienţii, societatea.

În anul 2020 am donat 500 000 de lei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”, pentru susţinerea materială a personalului medical implicat în lupta împotriva COVID-19, dar şi pentru achiziţia echipamentului medical vital şi a consumabilelor necesare.

La începutul anului 2021 am susţinut proiectul „Respiraţie Uşoară”, contribuind la achiziţionarea a două dispozitive pentru ventilaţie non-invazivă de tip BiPAP.

În luna mai 2021 am ales să marcăm 30 de ani de la fondarea băncii oferind un cadou societăţii – echipamente şi dispozitive medicale de terapie intensivă în valoare de 1 000 000 MDL, donate Institutului de Medicină Urgentă şi răsplătind, astfel, comunitatea pentru alegere, încredere şi dezvoltare.

Dispozitivele au fost achiziţionate ca urmare a consultărilor cu practicieni din domeniul terapiei intensive, fiind utile şi extrem de necesare atât în perioada determinată de COVID-19, cât şi post-pandemie. Implicit, au fost donate:

 • 5 dispozitive de pneumo compresie intermitentă pentru profilaxia trombozelor venoase - în premieră achiziţionate în ţara noastră;
 • 5 tunuri de aer cald pentru încălzirea pacientului (unice la IMU, în ţară existând doar cinci la momentul donaţiei);
 • 10 dispozitive High Flow Oxygen Therapy.

Continuăm să susținem sectorul medical, având certitudinea că împreună suntem mai puternici în fața pandemiei.
  La subiect


 Pentru că ne pasă. MAIB continuă
să sprijine sectorul medical

07.04.2021

Citeşte mai mult ➝
 

30 de ani de responsabilitate
socială: MAIB donează dispozitive
medicale de un milion de lei
Institutului de Medicină Urgentă

23.06.2021

Citeşte mai mult ➝


 
 

Amânarea plăţilor la
credite pentru o
perioadă de trei luni
23.03.2020

Citeşte mai mult ➝
 

Mesajul Preşedintelui Comitetului
de Conducere către angajaţii MAIB

23.03.2020

Citeşte mai mult ➝


MAIB anunţă suport pentru
sectorul de afaceri în
contextul COVID-19

20.03.2020

Citeşte mai mult ➝
 

Moldova Agroindbank solicită
INSISTENT clienţilor să evite
deplasarea la bancă pentru
achitarea facturilor

20.03.2020

Citeşte mai mult ➝
 

MAIB donează 500 000 lei
spitalului “Toma Ciorbă” pentru
a-l susţine în lupta cu COVID-19

19.03.2020

Citeşte mai mult ➝
 

Specificări referitor la decizia
de amânare pentru 3 luni a
ratelor la credite acordate
persoanelor fizice

13.03.2020

Citeşte mai mult ➝


MAIB: Plata ratelor la credite,
inclusiv dobânzi, amânată
pentru 3 luni

16.03.2020

Citeşte mai mult ➝
 

MAIB: continuitatea operaţiunilor
bancare este asigurată

16.03.2020

Citeşte mai mult ➝
 

Sporeşte-ţi siguranţa şi
optează pentru serviciile
digitale de la MAIB

12.03.2020

Citeşte mai mult ➝
 

Moldova Agroindbank:
Pentru că ne pasă de
sănătatea ta!

11.03.2020

Citeşte mai mult ➝


3 metode să achiţi facturile sau
să alimentezi cardul în siguranţă

16.03.2020

Citeşte mai mult ➝
 

5 metode de achitare
a ratelor LiberCard

12.03.2020

Citeşte mai mult ➝
       

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok