Moldova Agroindbank a cunoscut o evoluţie fulminantă în „TOP 100 SEE”

BC “Moldova Agroindbank” SA a cunoscut o evoluţie fulminantă în clasamentul “TOP 100 SEE” elaborat anual de către agenţia financiară internaţională SEE News în colaborare cu Euromonitor International.

Cu un volum maxim al activelor pe sistemul bancar din Moldova, care au depăşit suma de 715 milioane de euro la finele anului 2012, MAIB a urcat 15 poziţii şi s-a plasat pe locul 73 în topul celor mai performante bănci sud-est-europene.

Comentînd acest eveniment, Preşedintele băncii, Serghei Cebotari, a menţionat: “Noua apreciere, venită din partea SEE News, este şi mai importantă pentru noi, avînd în vedere că la baza ei a stat evaluarea performanţelor a peste 2000 de companii. Moldova Agroindbank a depăşit nu doar băncile din Republica Moldova, ci şi multe bănci din regiunea Europei de Sud-Est, care au fost în concurs”.

Poziţia obţinută de Moldova Agroindbank confirmă odată în plus statutul de lider incontestabil pe piaţa bancară autohtonă şi ascendendenţa poziţiei sale pe plan extern.

Pentru performanţele obţinute în anul 2013, recent influenta revistă internaţională Global Banking & Finance Review a conferit BC „Moldova Agroindbank” titlul de Cea mai bună bancă comercială din Moldova.

Banca Comercială “Moldova Agroindbank” este cea mai mare din Republica Moldova, avînd un volum al activelor de aproape 12,9 mlrd de lei, la finele lunii septembrie 2013, în creştere cu cca 1,5 mlrd lei faţă de perioada similară a anului precedent.

Agenţia SEE News este o platformă pentru furnizarea de ştiri şi informaţii din ţările din Sud-Estul Europei. SeeNews oferă informaţii relevante pentru luarea deciziilor de către investitori, profesionişti din domeniul financiar, directori de companii şi investitori de pe pieţele emergente. Agenţia este urmărită nu doar în regiune, ci şi în ţările din toată lumea, avînd mai mult de 6,5 milioane de clienţi.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok