Moldova Agroindbank a fost apreciată la nivel internaţional pentru raportare excelentă, transparentă şi exhaustivă

BC „Moldova Agroindbank” SA a obţinut Premiul de Aur al Asociaţiei băncilor Europei Centrale şi de Est (BACEE) pentru prezentare excelentă, transparentă şi dezvăluire exhaustivă a informaţiei în Raportul Anual. Premiul a fost înmînat delegaţiei MAIB de către Istvan Lengyel, Secretarul General al BACEE, în cadrul celei de-a 31-a Conferinţe bancare regionale a Asociaţiei, care s-a desfăşurat pe 19 octombrie la Budapesta. MAIB este singura bancă din Moldova care s-a învrednicit de acest prestigios premiu internaţional.  

„Prin acest premiu, ne-am dorit să subliniem intenţia noastră de a promova transparenţa şi deschiderea în sectorul bancar din regiune, precum şi faptul că, în pofida situaţiilor dificle, unele bănci din ţările Europei Centrale şi de Est nu doar îşi menţin dezvoltarea pozitivă, ci şi sînt adevăraţi campioni, sporindu-şi profiturile şi alţi indicatori financiari”, a  declarat Istvan Lengyel.  

Raportul Anual este cel mai important act de raportare pe care MAIB îl publică anual care conţine informaţia completă privind politicile de contabilitate, bilanţul contabil, evoluţia profitului, activitatea economico-financiară, situaţia creditelor şi a depozitelor, gestionarea riscurilor, guvernanţa băncii. Raportul Anual al BC „Moldova Agroindbank este întocmit în conformitate cu standardele internaţionale de raportare şi confirmat de societatea de audit independentă. Aici poate fi vizualizat Raportul Anual al MAIB pentru 2014. Acesta conţine 173 de pagini şi este disponibil în două limbi, inclusiv în engleză.

BACEE a fost creată în 1996  în scopul extinderii şi consolidării relaţiilor de colaborare dintre băncile-membre ale Asociaţiei şi instituţiilor financiare din Europa Centrală şi de Est.   Organizaţia, cu sediul la Budapesta, întruneşte 32 de bănci şi asociaţii bancare din Ungaria, Italia, Lituania, Franţa, Austria, Slovacia, Slovenia, România, Ucraina, Rusia, Belarus, Cehia, Turcia, Azerbaidjan, Albania, etc. Moldova Agroindbank este membru al Asociaţiei băncilor Europei Centrale şi de Est din anul 2007, fiind prima bancă din Republica Moldova care a aderat la acest forum regional specializat.

Anual, membrii BACEE se întrunesc în cadrul Conferinţei bancare regionale. Actuala ediţie a conferinţei, pe lîngă ceremonia oficială de premiere a celor mai bune rapoarte, a  inclus sesiuni de lucru dedicate dezvoltării politice şi economice în UE şi Europa de Est şi implicarea băncilor regionale; Perspectivele băncilor din regiune şi din CSI; Investiţii în statele Europei Centrale şi CSI, etc. Bancheri de top din regiune, în mod deschis şi constructiv, şi-au prezentat viziunile pe marginea celor mai actuale subiecte care se erferă, în special, la riscurile şi provocările pentru mediul bancar.  La următoarea ediţie a Conferinţei Moldova Agroindbank a fost invitată să vină cu prezentarea propriei istorii de succes.  

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok